Eski Kızılay Samsun Şube Başkanı Ahmet Ali Bulut, Müge Anlı'nın topladığı bağış ile yapılacak olan Dr. Habip Demirel Aşevi projesinin hala hayata geçmediğini belirtti.

'BÜROKRATİK SORUNLARA TAKILDI'

Samsun Medya Grubu'na açıklama yapan Bulut, aşevi projesinin Kızılay Genel Merkezi'nin bürokratik sorunlarına takıldığını belirterek, "Aşevi için Kalkanca Mahallesi'nde yapılan külliyenin altında 500 metrekare yer bulduk. Yer için hazırladığımız protokolü genel merkeze gönderdik. Genel merkez 'ihale açamayız, müfettiş bize bunu sorar' dedi. Kızılay burayı fakire fukaraya yemek vermek için alacaktı. Bu süreçte Kızılay'ın genel kurulu oldu, ben aday olmadım. Aday olan arkadaşada bu konuları anlattım. Müge Anlı'nın programında toplanan 1.5 milyon lira şu an artan maliyetlerle 150 bin liraya kadar değer kaybetmiştir. Samsun'da yemek ihtiyacı olan en az 100 aile var. Biz bunlara bu aşevi ile yemek verecektik. İki öğünlük yemek hazırlayıp evlerine bırakacaktık. Ama malesef aşevi hala sürüncemede" dedi.

'BİR AN ÖNCE YAPILMALI'

Müge Anlı'nın Kızılay'a 37 tane seyyar aşevi verdiğini kaydeden eski Kızılay Samsun Şube Başkanı Bulut, Koronavirüsten hayatını kaybeden doktor Habip Demirel'in isminin verileceği açıklanan aşevinin de biran önce yapılmasını istediğini vurguladı.

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.