Kazakistan’da düzenlenen "Nevruz" temalı kültür şöleni, farklı milletten vatandaşları bir araya getirdi. Eski başkent Almatı’da bulunan Şahlan İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen kültür etkinliğinde Kazakistan ve Türkiye’nin gelenek-görenek ve birbirinden lezzetli yemekleri tanıtıldı.

Almatı’da yaşayan Türk vatandaşlarının yoğun ilgi gösterdiği kültür şenliğine Kazak ve Türk öğrencilerin halk oyunları dansı renk kattı. Özellikle minik öğrencilerin mehter gösterisi ziyaretçiler tarafından ayakta alkışlanırken Kafkas dansı "Lezginka" vatandaşları adeta coşturdu.

Kültür Şenlikleri kapsamında düzenlenen programda, Anadolu’nun eşsiz lezzetleri Türk, Kazak ve Rus vatandaşların beğenisine sunuldu. Erzurum’un meşhur Cağ kebabından dönere, Antep’in Kıymalı Köftesi'nden bir çok yöreye ait yemekler, şölene gelen yerli ve Türk vatandaşları tarafından yoğun ilgi gördü.

Zeytin yağlı, tuzlu ve hamur işi lezzetlerin yanı sıra tatlı ve börek çeşitleri ile zenginleştirilmiş etkinlikte yaklaşık 100 farklı lezzet ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.