Olay, akşam saatlerinde Piremir Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 29 yaşındaki döner ustası Sinan Onver ve eşi Dilek Onver, alışveriş yaptıktan sonra evlerine döndü. Sinan Onver, eşine otomobilinde bir şey unuttuğunu, sokağa inip geleceğini söyledi. Otomobiline doğru ilerleyen Onver'in yanına gelen kimliği belirsiz bir kişi 5 el ateş etti. Başından ve göğsünden yaralanan Sinan Onver yere yığıldı. Silah seslerini duyan mahalle sakinleri Sinan Onver'in yerde hareketsiz yattığını fark etti.
Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen 112 ekipleri, Onver'i Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Onver, burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Onver'in cansız bedeni otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.
Cinayetin ardından sokak polis tarafından abluka altına alınırken, bölgeye olay yeri inceleme ekipleri sevk edildi. Ekiplerin bölgede yaptığı incelemede 5 adet boş kovan bulunurken, 2 otomobile de mermi isabet ettiği görüldü. Şahitlerin ifadesine göre kısa boylu, siyah kıyafetli ve şapkalı olan katil zanlısı her yerde aranıyor.