Terörle mücadele konusunda yeni adımların atıldığı sınır ötesinde etkisiz hale getirilen terörist sayısı her geçen gün artıyor. Samsun Canlı Haber TV ekibi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96’ncı yıldönümünün kutlandığı haftalarda Samsunlulara, “Türkiye’nin terörle mücadelesini nasıl değerlendiriyorsunuz?” diye sordu. Samsunlular mücadelenin devam etmesi gerektiğini belirterek, “Vatan da bayrak da millet de bizim” dedi.

İşte Samsunlulardan aldığımız cevaplar: 

DEVLETİMİZ BAŞARILI 
Mustafa KEMAL: Terör davası bizim için çok önemli bir mücadele. Devletimiz gayet başarılı bir devlet. Fakat bir türlü sonu gelmiyor ama ben inanıyorum ki ilerleyen zamanlarda yine başarılı olunacaktır. Bence şuan ki başarımız yeterli. Fakat tabi ki bu yeterli mi değil mi diye bunun kararını en doğru devletimiz verecektir. 

TERÖRÜN SONUNU GETİREBİLİRİZ 
Sebahattin ULUDOĞAN: Bence gayet iyi bir mücadelemiz var. Ben başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Mücadelemiz yeterli görünüyor. Fakat tabi ki daha iyi olabiliriz. Hatta bu şekilde gidersek ya da daha iyi olursak terörün sonunu getirebiliriz diye düşünüyorum. 

MÜCADELEMİZ ÇOK BAŞARILI 
Mehmet ATAAŞIK: Bence mücadelemiz çok başarılı. Bu mücadelenin devam etmesi, Türkiye açısından önemli. Vatandaşlarımızın kendilerini, kendi ülkelerinde güvende hissetmeleri gerekiyor. O yüzden devletimiz bunu çok iyi yapıyor. Karşı tarafın çok dirençli olması bizi etkiliyor. Diğer ülkelere kıyasla terör, en çok bizim ülkemizde var. Çünkü yurt dışından destek alarak savaşıyorlar. Fakat bu böyle gitmez, mutlaka çözülecektir. 

GÜÇLÜ OLURSAK, TERÖRÜN ZARARI OLMAZ
Aydın AKSAKAL: Bence sıkıntılı şeyler bunlar. Şuan ki iktidar bana pek terörle iyi mücadele ediyor gibi gelmiyor. O yüzden ben yeterli bulmuyorum. Yeterli olabilmesi için bazı şeylerin en başından değişmesi, sistemin ve düzenin de değişmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Ülke olarak güçlü olduğumuz zaman, terörün zararı olmaz. 

EKSİKLİKLERİMİZ VAR FAKAT GÜÇLENDİRİLEBİLİR 
Ali KUTBAY: Türkiye’nin terörle mücadelesini başarılı değerlendiriyorum. Olması gereken neyse o oluyor. Fakat mücadelemizin daha başarılı olabilmesi için özel harekâtı daha fazla güçlendirmek lazım diye düşünüyorum. Eksikliklerimiz var ama giderilebilir. 

HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEMEK LAZIM
Mehmet DEYMEN: Şu anda gayet iyi gidiyor. Daha önceden bu kadar memnun değildik. Şu an çok yeterli olduğumuzu düşünmüyorum. Fakat ilerleyen zamanlarda daha iyi olacağımızı düşünüyorum. Sadece her şeyi devletten beklememek lazım. Bizim kendimizin de sorumlulukları olması gerekiyor. Bizim de mücadele etmemiz gerekiyor. 

FARKINDA OLMADAN TERÖRE DESTEK VERİYORUZ 
Ahmet Taha UÇAR: Bence başarılı değiliz. Bu konuda askerimiz daha duyarlı olmalı. Halkımız kötü anlamda destekliyor. Mesela uyuşturucu ve benzeri şeyler ile farkında olmadan teröre destek veriyor. Bazı şeylerin eğitimi ve bilincini almalıyız. Bu şekilde başarılı olabiliriz diye düşünüyorum. 

MÜCADELEMİZİN DEVAM ETMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM 
Aziz SÜER: Terörle yapılan mücadele şuan böyle iyi gidiyor. Mücadelemizin devam etmesini temenni ediyorum. Yeterli mücadeleyi verdiğimizi düşünüyorum. Fakat veremiyorsak eğer, yeterli seviyeye getirilmesini isterim. 

PES ETMEK YOK, MÜCADELEYE DEVAM 
Ömer PİYADE: Bence terörle mücadelemiz gayet iyi gidiyor. Fakat terörün bitme olasılığı biraz zor görünüyor. Çünkü dış güçlerden yardım alıyorlar. ABD, Avrupa gibi ülkeler destek veriyorlar. Fakat biz mücadeleye devam ediyoruz. Pes etmeyeceğiz. 

ONLAR KÖLE VE ESİR
Recai AÇIKEL: Mücadelemizi gerçekten çok başarılı buluyorum. Bundan fazlası zaten olmaz. Çünkü karşımızdaki düşmanlar güçlü. Dış güçlerden aldıkları destekler ile üzerimize geliyorlar ve biz buna rağmen savaşabiliyoruz. Sonunu getirebilmek için zamana ihtiyacımız var. Ne kadar rahatız, memnunuz deseler de, onlar kaldıkları ülkenin kölesi ve esiridir. Onların ne vatanı ne de bayrağı diye bir şey yok. Bizim vatanımız var, bayrağımız var ve milletimiz var. 

MÜCADELEMİZLE TERÖRÜ BİTİRECEĞİZ 
Ensar EREN CANKURT: Ülkemizin gereğini yaptığını düşünüyorum. Önceki senelere göre çok daha fazla başarılıyız. Biz terörü bitirmenin peşindeyiz ve bitireceğiz. O yüzden mücadelemiz gayet güzel gidiyor. Anlaşmak yerine silahla savaşmak daha iyi diye değerlendiriyorum. Ayrıca yakalanan teröristlerin cezaevlerinde bakılmamaları gerekiyor. Onlara su bile vermemek gerekiyor. O yüzden bu ceza olayının değiştirilmesi gerekiyor diye düşünüyorum.

Röportaj:Hande ONAT- Emre ÖNCEL