Bursa'nın İnegöl ilçesinde engelli öğrenciler yürüdü.

Beyaz Ay Derneği, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle Türkiye genelinde başlatılan proje İnegöl'de de hayata geçirildi. İnegöl merkezde bulunan ilkokul ve ortaokul öğrencileri ile bu okullardaki engelli sınıflarında eğitim öğretim gören engelli öğrenciler yürüdü. Uzunsokak önünde toplanan öğrenciler, Atatürk Anıtı önüne kadar sloganlarla yürüyerek vatandaşların ilgisini çektiler. İnegöl'de bulunan iki görme engelli öğrencinin önderliğinde yapılan yürüyüş sırasında öğrenciler, ellerinde tuttukları 'Kalp gözünü aç, ışığı gör', 'En büyük engel sevgisizliktir' yazılı pankartlarla mesaj verdi.

Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, Milli Eğitim Şube Müdürü Cavit Yakşi, okul müdürleri, öğretmenler, engelli öğrenciler ve ortaokul öğrencilerinin katıldığı yürüyüş büyük ilgi gördü.

Milli Eğitim Şube Müdürü Cavit Yakşi, "FATİ ile yürüyoruz projesi çerçevesinde yürüyüşümüzü tamamladık. Görme engellilerle ilgili Türkiye'de faaliyet gösteren Beyaz Ay Derneği, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle ülkemizde yaşayan özellikle görme engelli vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın engellerinin ortadan kaldırılması, görmelerin sağlanması mümkün olmayacağına göre, öyle farklı çalışmalar içerisine girmeliyiz ki, onların tamamen engelinin ortadan kaldırılmasını sağlamalıyız. Farklı engelleri olan insanlarımız var. Yeter ki insanların gönüllerinde, kalplerinde ve beyinlerinde engel olmasın; yoksa yapacağımız çalışmalarla yürüme, duyma, konuşma konusunda engeli olan insanlarımızın aslında hiç bir engeli yoktur. Yeter ki, beyinlerimizde engeli aşalım. Normal toplum içerisinde herkes gibi onların da mutlu ve huzurlu olmasını temin edelim" dedi.