Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin (TMOK) dünya çapında ses getiren ve CIFP (Dünya Fair Play Konseyi) ile EFPM (Avrupa Fair Play Konseyi) tarafından ödüllendirilen Fair Play Üniversiteler Kervanı, 2017 yılının ikinci dönemine başlıyor.

“İyiye, doğruya, güzele” sloganı ile Fair Play kavramını ve ruhunu ülke genelinde yaygınlaştırmayı amaçlayan ve üniversitelerin Spor Bilimleri Fakülteleri ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okullarında düzenlenen panellerle Fair Play’in geleceğin spor insanlarına benimsetilmesi planlanan program 4 yıl önce başlamış ve bugüne kadar ülke çapında 37 üniversite ziyaret edilmişti.

Kervanın 2017 yılının ikinci döneminde programında 5 Üniversite bulunuyor. 3 Ekim’de Rize’deki Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ni ziyaret ederek, Fair Play’i anlatacak olan kervan, 4 Ekim’de Trabzon’a geçecek ve 5 Ekim’de Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde panel düzenleyecek. Fair Play Kervanı ziyaret ettiği üniversitelerde sadece panel düzenlemekle kalmayıp, ayrıca tanıtım dalında Dünya Fair Play Konseyi (CIFP) tarafından büyük TROPHY ödülüne layık görülen Dünya Fair Play Karikatür Yarışması’nda dereceye giren karikatürlerden oluşan bir de sergi açıyor. Ayrıca öğrencilere, Fair Play konulu kitap ve broşürlerden oluşan dökümanlar hediye ediliyor.

Fair Play Kervanı’nın Rize ve Trabzon’daki paneline Fair Play Komisyonu Başkanı Erdoğan Arıpınar, Murat Özbay, Teoman Güray, Remzi Yılmaz ve Semra Demirer ve konuşmacı olarak katılacak ve Fair Play konulu sunumlar yapacaklar. Her iki şehirde de ünlü maratoncu İsmail Akçay, BESYO öğrencilerine ilginç anılarını anlatacak. Ayrıca Rize’de 84 kilo grekoromen stilde Dünya Şampiyonu milli güreşçi Salih Aydın, Trabzon’da ise Trabzonlu ve KTÜ öğrencisi 75 kiloda Yıldızlar ve Gençler Dünya Şampiyonu boksör Buse Naz Sürmeneli Fair Play Kervanı’nın panelinde konuşma yapacaklar.

Fair Play Kervanı’nın 2017 yılı ikinci dönem programında Rize ve Trabzon’un ardından Sinop (Sinop Üniversitesi), Yozgat (Bozok Üniversitesi) ve Mersin (Mersin Ünivertisesi) bulunuyor.