İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, TBMM’de yaptığı konuşmada hükümetin hedeflerinin bir bir saptığını; bu sebeple piyasada güven kalmadığını, güvenin olmadığı yerde ise hiçbir ekonomi politikasının başarıya ulaşma şansı olmadığını söyledi.

'ZORDA KALINACAĞININ GÖSTERGESİ'

Getirilen ek bütçe teklifi ile 6 ay önce kabul edilen bütçeye yüzde 86’lık bir ilave ödenek getirdiğini belirten Yaşar; vergi gelirlerinde öngörülen yüzde 78,6’lık artışın ise; enflasyonun devam edeceğinin ve dar gelirlinin daha da zorda kalacağının bir göstergesi olduğunu ifade etti. Hükümetin daha önceden doların 9,27 lira; enflasyonun yüzde 9,17 olarak açıkladığı 2022 hedeflerinin, şu anki şartlarla alakası olmadığını belirten Yaşar; hedeflerin tutmadığı yerde piyasada güvenin de olamayacağını söyledi.

'BAŞARIYA ULAŞAMAZ'

15 milyon TL üzeri döviz nakdi varlığı bulunan şirketlere getirilen döviz sınırlamasına da değinen Yaşar sözlerine şunları ekledi: 

"Bu ekonomi yönetimine bütçe dayanmaz. Bankalar kar patlaması yaşarken, her cuma akşamı sanayici ve ihracatçıya getirilen dayatmalar ile bu devran dönmez. Türkiye’de 'güven' kalmamıştır. Güvenin olmadığı bir ülkede hiçbir ekonomi politikaları başarıya ulaşamaz."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN