Yalova’ya içme suyu sağlayan Gökçe barajında su seviyesi düştü.

Baraj, 2014 yılında yaşanan kuraklık sonrasında kurumuş, alınan ek tedbirlerle ve derivasyon hatları ile baraja su takviyeleri yapılmıştı. O yıldan sonra su seviyesi son 2 yıldır yüzde 60’ların altına hiç inmemişti. Ancak 2017 yılının sonuna yaklaşılan şu günlerde barajdaki su seviyesi yüzde 48’lere gerileyerek bir kez daha vatandaşları endişelendirdi. Yağışlara rağmen su seviyesinin inmesi yeni bir susuzluk yaşanır mı tedirginliğine sebep oldu.

Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz, susuzluk tehlikesi olmadığını, dile getirerek, "Su seviyesi geçen hafta daha da aşağılardaydı. Bu hafta gerçekleşen yağışlarla yüzde 48’lere kadar çıktı. Sonbahar ayları yağışların çok olduğu bir mevsim. Meteoroloji de yağışların son günlerde artacağını dile getiriyor. Korkulacak bir durum yok. Barajdaki su seviyesi şehrin ihtiyaçlarına karşılık verir" dedi.

Öte yandan Yalova’daki kayıp-kaçak oranının yüksekliği de Türkiye ortalamalarının üstünde. Su altyapısının eski olması sebebiyle kayıp-kaçak oranın yüksek olduğu bildirildi. Yalova’da kişi başına yıllık tüketilen su komşu illerin 2 katını geçiyor. Yalova Belediyesi 450 kilometrelik alt yapı için İller Bankası’na başvurmuştu. Uzun süredir çalışmaları devam eden içme suyu şebeke yenilemesi projesinin hayata geçmesiyle bu meselenin tamamen ortadan kalması bekleniyor.