KARABÜK (AA) - Karabük Valisi Kemal Çeber, Karabük'ün ekonomik durumunu ve potansiyelini ilde devam eden kamu ve özel sektör yatırımlarını ve istihdam konularını değerlendirmek amacıyla, esnaflar, işadamları, meslek kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Bir restoranda yapılan toplantıda konuşan Çeber, Karabük'te zaman zaman ekonomi, istihdam ve benzer isimler hakkında toplantılar olduğunu söyledi.

Herkesin aklına gelen her türlü sorunları rahatlıkla sorabilmesini, verebileceği her türlü katkıyı vermesini, tekliflerini ve önerilerini iletmesini faydalı bulduğunu ifade eden Çeber, şunları söyledi:

"Bu toplantıda kamu anlamında bazı sayısal veriler, istatistiki çalışmalar sunulacak. Son üç ay içerisinde nereden nereye geldiğimizi bende görmüş olacağım. Bu anlamda Karabük hep söylediğim gibi dinamik bir şehir, sanayi ve emek kenti. Bizim kentimiz ve hayatımız, emek üzerine, sanayi üzerine, çalışmak üzerine kurulmuş. Burada sanayi ve emek olduğu müddetçe varız. Cumhuriyet kenti olarak sanayileşme ile beraber önce belde, sonra ilçe ve son olarak il olan bir kent. Bizim bütün donelerimiz, verilerimiz, istatistiklerimiz, tarihimiz Karabük tarihi dediğimiz o 80 yıllık kent olmayla birlikte anılan tarih hep bunun üzerine örtülenmiş, örülmüş."

Karabük'teki herkesin kendisinin mesai arkadaşı olduğunu aktaran Çeber, "Devlet memuru, özel kurum veya kuruluş fark etmiyor hepimiz Karabük için çalışıyoruz. O anlamda bu veriler bizlere ışık tutacaktır. İnsanlar bazen iyi bildiğini düşündüğü şeylerde bile aslında bilgisinin güncellenmesi gerektiğini yeni çalışma ile fark edebiliyor." diye konuştu.

Toplantıda daha sonra, Karabük İŞKUR Müdürü Coşkun Güven, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Şahin, KOSGEB Müdürü Serhat Saygın ve BAKKA Koordinatörü Sakin Eren, kurumlarının proje destekleri hakkında katılımcılara bilgi verdi.