Samsun’da 21-23 tarihleri arasında Sheraton Grand Otel’de düzenlenen Yara Bakımı ve Doku Onarımı kursuna Türkiye’nin birçok ilinden sağlık çalışanları katıldı. 
Kursun ilk gününde yara bakımı, yaraya neden olan hastalıklar hakkında sunum yapıldı. Yara Bakımı ve Doku Onarımı Derneği Kurs Başkanı, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Uncu, Samsunlu olmaktan ve Samsun’da bu kursu düzenlemekten onur duyduğunu ifade etti. 

SAMSUN ÇOK ÖZEL

Samsunlu olmaktan gurur duyduğunu ifade eden Prof. Dr. Uncu, "Ulusal Yara Derneği olarak her yıl Türkiye’nin farklı bir ilinde düzenli olarak kurs düzenliyoruz. Özellikle bu yıl Samsun’u seçtik. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk’ün İstiklal Savaşının başlatmasının 100. Yıl dönümü münasebetiyle kursumuzun bu yıl Samsun’da olmasını arzu ettik. Ben de bir Samsunlu olarak bu kursun başkanlığını yapıp düzenlediğim için hakikaten onur duydum. Kursumuzun çok başarılı olacağını düşünüyorum. Biz hem 23 Nisan’da olsun istedik hem de güzel bir bayram gününde olsun istedik. 3 gün boyunca burada olacağız. Ayrıca ben uzun yıllar öncesinde Samsun’dan ayrıldım ama bir Samsunlu olmaktan hep gurur duydum” dedi. 

YOĞUN KATILIM

Türkiye’nin her yerinden çok sayıda hekim ve hemşirenin katıldığını söyleyen Kurs Başkanı Prof. Dr. Hakan Uncu, “Yara hayatın içinde olan herkesi ilgilendiren önemli bir konudur. Aynı zamanda tıbbın da her branşını ilgilendiriyor. Dolaysıyla buradaki toplantımızda Türkiye’nin her yerinden, tüm branşlardan hekim ve hemşire katılmakta. Diyabetik ya da damar yetmezliği sebebiyle bacaklarda oluşan yaralar, kişinin geçirmiş olduğu bir felç sonucu veya uzun süre yatağa bağlı kalan hastaların topuklarında, kalçalarında, omuzlarında oluşan yaralar kursumuzda tartışacağımız önemli konulardandır” diye konuştu. 

Hande ONAT – Uğur ATICI