Samsunspor Kulübü Derneği Divan Kurulu Başkanı Sadi Subaşı, değersizleştirildikleri için istifa etmek zorunda kaldıklarını açıkladı.

Toplu olarak istifa eden Samsunspor Kulübü Derneği Divan Kurulu Başkanı Sadi Subaşı, kendi adına açıklamalarda bulunacağını belirterek, toplu olarak istifa etmelerinin gerekçesini anlattı. Subaşı,"Samsunspor’un borcu 60 milyon lira olarak tescillenerek devredildi. Burada gözden kaçan bir şey var. Kulübün devri sırasında 20’ye yakın futbolcusu vardı. Bunların bir mali değeri olması lazım. Bunun alışveriş tablosuna geçirilip geçirilmediğini sorduk ve cevabını alamadık. (Sözleşme şartları yerine getiriliyor mu) diye sorduk, cevap alamadık. Nuri Asan Tesisleri dernek yönetimindedir. Sorulan sorulara cevap alınamayınca, bizim de istifa düşüncemiz oluştu. Fakat kulübün şampiyonluk şansının bulunmasından dolayı bu istifayı erteledik. Divan kurulu olarak toplanarak herkesin fikrini aldık ve rapor hazırlayarak yönetime ilettik. Ancak bunların hiçbiri olmadığı için divan kurulunun istifa noktasına geldiğini gördük" dedi.

BASKETBOL ŞUBE NİÇİN ÖNEMLİ?

 Subaşı, futbol şubesinin şirketleşmenin ardından derneğin tamamen ekonomik bağımsızlığını kaybettiğini söyledi. Subaşı, derneğin ekonomik olarak tek gelirinin basketbol takımı olduğuna ve onun olmaması halinde ekonomik gelirin bulunmayacağını
belirterek, "Yüksel Yıldırım’ın bahşedeceği desteğe kaldı. Bunun sonucunda da basketbol şubesinin şirkete yük olduğu ve yönetim kurulu toplantısında basketbol şubesinin kapatılması gerektiği yönünde yorum yapılmıştır. Buna şiddetle karşı çıktığımızı kendilerine bildirdik. Çünkü basketbol şubesi Samsunspor Kulübü Derneği’nin spor kurumu olduğunu gösteren tek oluşumu. Ayakta tutan da bu. O da olmazsa derneğin kapanması gerekir" diye konuştu.

SEVGİSİZ TAKIM OLDUK

Futbol A.Ş.’nin borcunun 400 milyon TL’yi aştığı yönündeki bilgilerin Yüksel Yıldırım’ın kendi açıklamalarından alındığını kaydeden Sadi Subaşı,"Bu yönetim anlayışı geride kalan süreçte Samsunspor’un marka değerini aşındırmaya başlamış, en zor günlerde dahi Türkiye’de sevilen bir kulüp olan Samsunspor gündemde sevgisiz bir kulüp haline gelmiştir. Özellikle başkanın tavrı ve olumsuz tepkilerinden dolayı Samsunspor bu vasfını yitirdi dedi.

YÖNETİM TESİS DIŞINDA TOPLANIR MI?

Sadi Subaşı, tesislerdeki ana binanın sporculara tahsis edilmesinin ardından yönetim kurulunun toplanacağı bir yer kalmadığına ve başka yerlerde toplantı yapılmasının ise yakışmadığını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:"Samsunspor dernek yönetiminde Yüksel Yıldırım’ın da olmasından dolayı, dernek yönetimi de çalışamaz durumdadır. Nuri Asan Tesisleri’nde, toplantı salonunun olduğu, başkanın makam odasının bulunduğu ana bina tamamen sporculara tahsis edilirken, Samsunspor yerleşkesinde yönetim kurulunun toplanacağı bir oda kalmamıştır. Bu nedenle tüm kurullar kulüp dışındaki yerlerdeki toplanmak zorunda kalmıştır ve bu da  kulübümüze yakışmamıştır"  Esra VURAL

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.