Didim Ticaret Odası, üyelerine KOSGEB’in ‘Üretim ve İhracatta Teknoloji Seviyesi Yüksek Katma Değerli Ürünlerin ve KOBİ’lerin Payının Arttırılması’ konulu proje çağrısı hazırladığını belirterek, proje çağrısı için başvuru sisteminin 20 Ekim günü kapatılacağını duyurdu.

Didim Ticaret Odasından yapılan açıklamada, “Katma değerli ve ileri teknolojili sektörler Türkiye ekonomisinin üretim ve dış ticaret yapısının değişmesinde öncü rol oynamaktadır. Misyonu KOBİ ve girişimcilerin rekabet güçlerini geliştirecek destek ve hizmetler sunarak ekonomik ve sosyal kalkınmadaki paylarını artırmak olan KOSGEB tarafından, bu anlayış doğrultusunda, imalat sanayiinde hedeflenen yapısal dönüşümün aktörü olacak KOBİ’lerin desteklenmesi için ‘Üretim ve İhracatta Teknoloji Seviyesi Yüksek Katma Değerli Ürünlerin ve KOBİ’lerin Payının Arttırılması’ konulu proje çağrısı hazırlanmıştır. Proje çağrısının hedef kitlesi, imalat sektöründeki KOBİ’lerdir" denildi.

Proje sunacak işletmelerin KOSGEB Veri tabanına kayıtlı ve aktif olmaları gerektiği belirtilen açıklamanın devamında "Bilanço usulünde defter tutmak kaydıyla; orta yüksek ve yüksek teknolojili sektörlerdeki KOBİ’lerin tümü başvuru yapabilecek, orta düşük ve düşük teknolojili sektörlerdeki KOBİ’lerde ise 2016 yılı net satış hasılatının en az 300 bin TL ve yıllık ortalama çalışan sayısının en az 3 olması şartı aranacaktır. İşletmelerin proje bütçe tekliflerinin, 2016 yılı net satış hasılatını aşmaması gerekecektir. Proje çağrısı ile işletme başına 300 bin TL’ye kadar geri ödemesiz, 700 bin TL’ye kadar geri ödemeli olmak üzere toplam 1 milyon TL’ye kadar destek verilebilecektir. İşletmelerin aşağıda belirtilen konulardan birinde hazırlayacağı projeler, çağrı kapsamında desteklenecek olup, proje çağrısının toplam bütçesi 500 milyon TL’dir" denilerek başvuru kılavuzu ve programın uygulama esasları, www.kosgeb.gov.tr adresinden ulaşılabileceği belirtildi.