Kırklareli Üsküp Atatürk Ortaokulu’nda, 2017-2018 eğitim öğretim yılının başında öğrenci velileri ile kahvaltılı bir toplantı düzenlendi.

Okul toplantı salonunda düzenlenen kahvaltılı toplantı öncesi öğrenci velilerine bir konuşma yapan Okul Müdür Yardımcısı Emrah Mutluer, “Okulumuzun ilk kez düzenlediği kahvaltılı veli toplantısına hoş geldiniz. Bugün öğrencilerimizin velileri ile kahvaltılı toplantıda ilk kez bir araya geldik. Öğretmenlerimizle tanışma ve kaynaşma sağlanması için planlanan bu etkinliğe katılım da oldukça yoğun olması Okul yönetimi olarak bizleri son derece mutlu etmiştir. Amacımız, eğitimin ayrılmaz parçası olan siz değerli velilerimizi, öğretmenlerimizle tanıştırmak, okulumuz ve öğrencilerimiz için yapabileceklerimizi birlikte planlamaktır" dedi.

Okulları hakkında velilere bilgi veren Mutluer, "Okulumuzda 2 Matematik, 1 Türkçe, 1 Fen Bilimleri, 1 İngilizce, 1 Sosyal Bilgiler, 1 Bilişim Teknolojileri ve 1 Teknoloji Tasarım öğretmeni olmak üzere toplam 8 kadrolu öğretmen bulunmaktadır. Hali hazırda Din Kültürü, Beden Eğitimi, Sosyal Bilgiler, Bilişim Teknolojileri ve Müzik derslerimiz için dışarıdan görevlendirme yapılmaktadır. Bu şekliyle boş geçen dersimiz bulunmayacaktır. Böylesine temiz, dürüst ve saygılı çocukları yetiştiren sizler, bu çocukların eğitimine de kayıtsız kalmadığınızı, bugün hepimize göstermiş oldunuz. Yıllarını çocuklarımızın eğitimi için harcayan ve bu konuda uzman olan biz öğretmenlerin, sizler gibi bilinçli veliler ile çalışıyor olması büyük şans. Geldiğiniz, çocuklarınızı ve bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Toplantının yapıldığı sırada okulu ziyaret gelen Kırklareli İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ercan Aras da, “Öğrencilerimizin eğitim- öğretimi için velilerimizin öğretmenlerimizle birlik ve beraberlik içinde olduğunu görmek memnun edici olduğunu belirterek, “Öğretmenlere ve öğrenci velilerine bu güzel uygulamayı hayata geçirdikleri için teşekkür etti” dedi.

Öğretmenlerin tek tek kendilerini tanıttığı toplantıda, bundan sonraki düzenlenecek olan etkinliklerin planlanması, başarıyı arttıracak tedbirlerin uygulanması konusunda velilerin neler yapabileceğinin hatırlatılması ve öğretmenler ile görüşmeyle sonra erdi.