Selçuk Belediyesi, İstasyon Meydanı’ndaki yeni düzenlemeler ve tarihi yapıları yeniden canlandırması projesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri’ne başvuracak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından büyükşehir sınırları içindeki tarihi mirasın belgelenmesi, yaşamını sürdürmesi ve geleceğe aktarılması, bu yapı ve çevrelerinin tanıtılması, tarihi mirasın korunması için bilimsel ve mesleki kuruluşlarla işbirliği içinde gerçekleştirilen ödül programına Selçuk Belediyesi İstasyon Meydanı’ndaki yeni düzenlemeler ve içerisindeki tarihi yapılar ile başvuru yapacak.

Ödül programında “Tarihi Yapıda Yaşam”, “Basit Onarım”, “Özgün İşlevin Değiştirildiği Esaslı Onarım”, “Özgün İşlevin Korunduğu Esaslı Onarım”, “Alan Ölçeğinde Başarılı Koruma Uygulamaları”, “Emek” “Kentsel Sit Alanlarında ve Koruma Alanlarında yeni Uygulama”, “Katkı” ve “Tarihi ve Kültürel Miras Konulu Okul Projeleri Teşvik” kategorilerinde yarışılacak.

Tarihi meydanı ile ödül programına başvuracak olan Selçuk Belediyesi “Alan Ölçeğinde Başarılı Koruma Uygulamaları” kategorisinde Carpouza, Su Kemerleri ve Kent Belleği’ni içine alan İstasyon Meydanı’ndaki düzenlemelerle başvuracak. “Esaslı Onarım” kategorisine ise Kent Belleği ve su kemerlerinin restorasyonu , “Tarihsel Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma Dalında Katkı” kategorisine ise Kent Belleği’ndeki sergiler, sözlü tarih çalışmaları ve etkinlikleri ile başvuruda bulunacak.