Samsun'da 65 yaş üstü vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi'ne ve SAMULAŞ'a  ait şehir içi toplu taşıma araçlarında, yoğunluğun yaşandığı sabah ve akşam saatlerinde tam bilet ücreti ödeyecek. 

SAMSUNLULARDAN DESTEK

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sunulacak olan teklifi değerlendiren vatandaşların büyük bir bölümü özellikle sabah ve akşam saatlerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle 65 yaş üzerinden ücret alınmasının doğru bir karar olduğunu savundu.

GEZMEK İÇİN KULLANIYORLAR

Arif Emre: Ben para veriyorsam onlar da vermeli, değil mi? Ben dolmuşlara 3 lira, tramvaylara 4 lira veriyorsam onların tek ayrıcalığı yaşlarıyken neden vermesinler? 65 yaş üstünün emekli maaşı gibi bir güvencesi var ama bizim o da yok.

ÖĞRENCİYE BEDAVA OLSUN

Servet Can Bolat: 65 yaş ve üzerinden ücret alınması taraftarıyım. Bize ücretsiz yapacaklarına öğrencilere ulaşımı ücretsiz yapsınlar. Öğrencilerin tek kuruşa ihtiyacı var ama yaşlıların çoğunun emeklilik maaşı var. Emeklileri 3 lira o kadar etkilemez ama öğrencileri etkiler.

YARI FİYATINA OLSUN

İbrahim Çolak: 65 yaş üstüne ulaşım ücretsiz olmasın ama tam fiyat da olmasın. En azından toplu taşımayı yarı fiyatına kullansınlar. Ben de emekliyim ama ulaşım araçlarını yoğun saatlerde kullanmayı doğru bulmuyorum. Bir yere gitmesi gerekebilir ama gezmek için kullanmalarını doğru bulmuyorum.  

KOLTUKLARI İŞGAL EDİYORLAR

Yusuf Yavuz: Devletin yararına gereken ne ise o uygulansın. 65 yaşında veya 20 yaşında fark etmez. Bir insanın maddi durumu kötüyse yaşa bakılmadan ulaşım araçlarını bedava kullanmalı. 65 yaşında parası olup sadece bedava diye bu koltukları işgal eden onlarca insan var.

ÜCRETSİZ OLMALI

Sibel Türköz: Bence bu karar ekonomik olarak darboğazdan geçtiğimiz bu zamanlarda tepki görür. Bu yüzden 65 yaş üzerinin ulaşımı ücretsiz kullanması gerek. Sonuçta vereni var, veremeyeni var.

DİKKAT ETMELERİ GEREKİYOR

Fatih SEYİS: 65 yaş ve üzerinin toplu taşımalarda ücretsiz seyahat etmesi devletin yaşlılara tanıdığı bir hak. Yaşlılar sıkıldıkları için geziyorlar ama biraz da dikkat etmeleri gerekiyor. Gezintilerini toplu taşımaların yoğun olmadığı saatlerde yapsalar daha iyi olur.

SUİSTİMAL ETMEZLER

Nesrin DÖNMEZ: Sanırım oluşan yoğunluktan dolayı böyle bir çözüme gidiliyor. Ben yaşlıların ücretsiz kartı suistimal edeceklerini sanmıyorum. Yaşlı insanlar sokakta çok fazla vakit geçireceğini düşünmüyorum.

HAYATA GEÇMELİ

Bilal AYDEMİR: Bence gerçekten çok güzel ve tam yerinde bir uygulama. Ben keyfi için 1 duraklık mesafeyi sırf ücretsiz diye otobüsle giden insanlar tanıyorum. Bence bu hak öğrencilere verilmeli. Yaşlıların bir güvencesi ve maaşları var. Öğrenciler için 1-2 liranın önemi çok. Umarım bu uygulama hayata geçer.

TIKLIM TIKLIM

Kazım ELBOY: Tramvaya binmeye yer yok yer. Otobüsler tıklım tıklım. Ben 75 yaşındayım ve ücretsiz ulaşımdan yararlanıyorum ama ücretli olmasını istiyorum. En azından 1 lira olsun ki yoğunluk biraz olsun azalır belki.

Elif DANIŞMAZ