Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Zübeyde Hanım Parkı’nın yıkımı ile ilgili “Zübeyde Hanım Parkı’yla ilgili şikayet geldi. Yakında Saraçlar Caddesi’nde de benzer bir işlem yapacağız” dedi.

Başkan Gürkan, Atatürk Anıtı’nın zeminin düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Gürkan, kentteki yeşil alanların önemli olduğunu söyledi. Yeşil alan hassasiyetinden bahseden Gürkan, “Ben göreve geldiğim günden beri söylüyorum, seçimlerde de söz vermiştim. 3 buçuk yıldır hiç kimseye yeşil alanı vermedim. Vermeyeceğimde. Verirsem de bunu halkın gözü önünde açıklarım. Kamusal anlamda herkesin vicdanının kabul edeceği kişi ya da kurumlara veririm. Engelliler için veririm. Çocuklar için veririm. Herkese vermem. Çok sayıda verilmiş olanları da iptal ettim” dedi.

“Şikayet geldi çünkü"

Zübeyde Hanım Parkı’nın yıkımına da değinen Gürkan, “İlgili bir mahkeme kararı vardı. Daha doğrusu bir şikayet vardı. Bazı yerlerinde şikayeti var. Şikayete bağlı biz işlemleri yaptık. Zübeyde Hanım Parkı’nın sözleşmesinde kapalı alan büyüklüğü 32 metrekare. Ama yerinde kapalı alan bin 273 metrekareye çıkmıştı kapalı alan. Bunu tespitleri yapıldı. İç İçleri Bakanlığından müfettişler geldi. Savcılık denetledi. Mahkemeye yansıdı durum. Mahkeme yıkım kararı verdi. İlgili kişi yürütmeyi durdurdu. Mahkeme kararlarına uyduk biz. Hukukun bir adım üstüne çıkmadık. En sonunda mahkeme kararını yerine getirdik. Zübeyde Hanım Parkı’yla ilgili şikayet geldi çünkü” dedi.

“Benzer bir işlem yapacağız”

Zübeyde Hanım Parkı’nın yıkımına benzer bir durum olduğunu altını çizen Gürkan, “Yakında Saraçlar Caddesi’nde benzer bir işlem yapacağız. Yine geçen hafta Yediyolağzı’nda bir dükkanın pervolesiyle ilgili bir şikayet geldi. Gereğini yaptık biz hemen karar vermiyoruz. Mal sahibini uyarıyoruz. Biz hiç kimsenin düşmanı değiliz. Esnafın düşmanı değiliz ama hukuka uymak zorundayız” dedi.