Çanakkale’de, Türkiye Satranç Federasyonu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde gerçekleştirilen ’Kale Gibi Gelecek-Satranç Eğitim Projesi’ start aldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca belirlenen 100’ü aşkın şehit ailesi ve çocuğunun katıldığı satranç eğitiminde veliler de eğitim alıyor.Proje kapsamında 19 Temmuz’a kadar yaklaşık 100 şehit yakınına TSF’nin antrenörleri tarafından satranç eğitimi verilecek. Psikolog eşliğinde seminerler gerçekleştirilecek ve sosyal faaliyetler de düzenlenecek. Çanakkale Savaşlarının yaşandığı ve şehitliklerin yer aldığı Tarihi Gelibolu Yarımadası gezilecek. Şehit çocukları ve velilere Çanakkale turu düzenlenecek. Çeşitli renkli etkinliklerle de desteklenecek proje ile gençlere spor, eğlenme, dinlenme ortamı da sunulacak.

Eğitim kampının sonunda bir turnuva yapılarak, katılımcılara yarışma heyecanı da yaşatılacak. Proje kapsamında satranç eğitimi alanlara 18 Temmuz’da TSF tarafından katılım belgesi ve madalya takdim edilecek. Daha sonra farklı şehirlerde farklı grupların iştirakiyle devam ettirilecek proje ile yüzlerce şehit çocuğuna satranç öğretilmesi, aralarından satranç sporuna gönül verenlerin sporcu olarak yetiştirilmesi hedefleniyor.

15 Temmuz şehitler haftasında bu projenin hayata geçirilmesinin ayrı bir anlam olduğunu belirten Türkiye Satranç Federasyonu Genel Sekreteri Sedat Fırat, projeye desteğini esirgemeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve Bakanlara teşekkür etti.