BARTIN (AA) - Bartın'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin eski Bartın Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir'in yargılanmasına devam edildi.

Bartın Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Erdemir, tutuklu bulunduğu Kocaeli T Tipi Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, ailesiyle tatilde bulunan Erdemir'in 15 Temmuz darbe gecesi üstlerinin "İvedi birliğe dönmesi" yönündeki talimatına karşın zamanında dönmemesi ve aynı gece kendisini arayan il emniyet müdürüne verdiği cevapların "darbeden haberdar olduğu" şeklinde anlaşıldığını ifade etti.

Cumhuriyet savcısı, Erdemir’in, TCK'nın anayasayı ihlal suçunu düzenleyen 309. maddesi uyarınca "cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık avukatının mütalaaya katılmadıklarını belirtmesi ve savunma için süre talep etmesi üzerine duruşmayı erteledi.

İddianamede, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından meslekten ihraç edilen eski İl Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir'in isminin örgütün listesinde sözde "Bartın sıkıyönetim komutanı" olarak geçtiği belirtiliyor.

Sanık Erdemir'in "terör örgütü kurmak ve yönetmek" ve "anayasayı ihlal" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ile 10 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.