Talas Belediyesi sağlık alanında önemli bir yatırım için kolları sıvadı. Mevlana mahallesinde inşaatına başlanan 112 Acil ve Aile Sağlığı Merkezi binasının bu yıl hizmete girmesi planlanıyor.

Talas 112 Acil ve Aile Sağlığı Merkezinin temeli Mevlana mahallesi Halefhoca Caddesi üze-rinde atılarak inşaat çalışmalarına başlandı. İlçenin bütün ihtiyaçlarına duyarlı olduklarını belirten Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, eğitim ve sağlık başta olmak üzere her alanda hizmet verdiklerini söyledi.

Talas'ın en önemli ihtiyaçlarının başında acil sağlık hizmetinin geldiğini ifade eden Başkan Yıldırım, "Halka en yakın kurum yerel yönetimlerdir. Hangi kurumda ihtiyaç varsa belediyeye başvuruluyor. Özellikle sağlık ve eğitimle ilgili arsa ve benzeri ihtiyaçlarla ilgili çalışmalarımız oluyor. İlçemizin en önemli ihtiyaçlarından birisi de 112 acil sağlık hizmetiydi. Allah lazım etmesin ama lazım olduğunda çok önemli bir hizmettir. Dakikalar hatta saniyeler çok kıymetlidir. Şehir merkezinden gelecek bir araç yerine ilçemiz içerisinden gelecek ekibin intikali çok daha önemlidir. 112 Acil ve Aile Sağlığı Merkezini çok kısa bir zamanda tamamlayıp Sağlık Müdürlüğümüze sunulmak üzere devredeceğiz." diye konuştu.