1 Nisan'dan itibaren ikinci el araç alım-satım işlemlerinde, yetkili ekspertiz merkezi raporunun alınması da zorunlu oldu. Yani satılan her ikinci el araç için rapor almak şart. Artık kilometre düşürme, aracın hasarını, kazasını gizleme gibi dolandırıcılığa kadar varan yanıltmalar son bulacak. Peki, Samsunlular ikinci el araç alırken nelere dikkat ediyor?

İşte Samsunluların yanıtı:

DİKKATLİ OLMALIYIZ
Cihan EKŞİ: İkinci el bir araç alırken aracın temiz olmasına, yakıtının ne kadar süre gittiğine bakarım. En önemlisi de güvenilir olup olmadığına bakarım. Kendim birçok sıkıntıyla karşılaştım. Mesela araç yurt dışından kaçak gelmişti, ekspertiz de göründüğü gibi boyasız çıkmadı. Bundan sebep dikkatli olmalıyız.  

GÜVENİLİR BİR USTAYA GÖSTERİLMELİ 
İsmail EKŞİOĞLU: Öncelikle ekspertiz raporu almak olur.  Güvenilir olabilmesi içinde mutlaka bir ustaya gösterilmesi gerekir. Bunlara mutlaka dikkat etmemiz gerekiyor. 

EKSPERTİZE SOKMAK LAZIM 
Yüksel YAYLAGÜL: İlk olarak ekspertize sokmak lazım. Çünkü piyasada çok fazla dolandırıcı var. Duyumlarımıza göre bu sebeplerden dolayı çok fazla mahkemeye düşmüş insan var. Bu tarz şeylerle karşılaşmamak için dikkatli davranmamız gerekiyor. 

DİKKAT EDİLMELİ
Emrah SIRÇA: İkinci el araç alırken öncelikle boyasına, hatasına, bir de kazası var mı diye bakarım. Arabanın kilometresi ve motoru ne durumda olduğu da başlıca dikkat etmemiz gereken noktalar. 

ARACIN GEÇMİŞİNE BAKARIM 
Salih USLUCAN: İkinci el araç alırken tabi ki çok dikkati olmamız gerekiyor. Öncelikle diferansiyeline, kaportasına, kilometresine, aracın geçmişine bakmak lazım. Bunlar önemli şeyler. 

TİTİZLİKLE DİKKAT EDERİM 
İsmail AKARACI: İkinci el araç alırken teknik arızalarına ve mekanik aksamlarında sorun olup olmadığına, aracın görünüşüne, devir konumuna titizlikle dikkat ederim. Araç alırken bunlar önemli konular, herkesin de dikkat etmesini öneririm. 

USTAYA GÖTÜRÜLMELİ 
Birol ATAR: İkinci el araç alırken birçok şeye dikkat etmemiz gerekiyor. Ama öncelikle kilometresine dikkat etmek gerekiyor. Mutlaka bir ustaya götürülüp, altını üstünü güzelce inceletmek lazım, tabiki de fiyatına da dikkat etmememiz gerektiğini düşünüyorum.  

ÖNCELİĞİMİZ ARACIN KİLOMETRESİ
Mehmet ALKAN: İkinci el araç alırken birçok şeye dikkat etmemiz gerekiyor. Ama önceliğimiz aracın kilometresinin ne durumda olduğu. Bunun yanı sıra; kazalı ve hasar kaydı olup olmadığına ve fiyatına bakmamız gerekiyor.
 
DEVLETİMİZ İMKAN SAĞLIYOR 
Arda YILDIRIM: İkinci el araç alırken, aracın kilometresine, hasar kaydına, muayeneden geçmiş olmasına, herhangi bir boyası hatası var mı, varsa eğer ne derecede olduğuna; aracın piyasadaki fiyatına titizlikle dikkat ederim. Zaten devletimiz bunun için birçok imkanı bize sağlıyor. 

TEMİZ KULLANILMASINA DİKKAT EDERİM 
Saadettin KOÇAL: İkinci el araç alırken aracın çalıntı olup olmadığını sorgulatırım. Kilometresine ve aracın temiz kullanıp kullanılmadığına dikkat ederim.  

Haber: Ebru ÖZTÜRK- Uğur ATICI