Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), Güney Afrika Free State Eyalet Başkanı Mr. Elias "Ace" Sekgobelo Magashule’e Güney Afrika’daki eğitime katkılarından dolayı fahri doktora ünvanı verildi.

Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü’nde gerçekleşen törene, Güney Afrika Free State Eyaleti Hükümet Başkanı Elias Magashule, Güney Afrika Ankara Büyükelçisi Pule Isaac Malefane, BAU Mütevelli Heyet Başkanı Enver Yücel, BAU Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, yöneticiler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. HLASELA eğitim programı ile Free State Eyaleti’nden Türkiye’ye gelip BAU’da eğitimlerini sürdüren öğrencilerin dansları ve söyledikleri şarkılar törende eğlenceli dakikalar yaşanmasına sahne oldu.

"Eğitim medeniyetlerin inşa sürecinin lokomotifidir"

Ülkesinde genç neslin başarıları için sarf ettiği erdemli çabaları ile takdire şayan bir kişilik olan Sayın Magashule’ye bugün burada üniversitemiz adına Fahri Doktara payesi tercih etmekten gurur duyduğunu belirten Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, "Eğitim medeniyetlerin inşa sürecinin lokomotifidir. Hem ülkesinde hem de bölgesinde medeniyet perspektifine sahip çeşitlilik, demokratik ilkeler ve insan haklarına saygılı, özgün, erdemli, vizyonel liderlerin olması o ülke için büyük bir şanstır. İşte bugün böyle bir liderle Sayın Magashule ile birlikteyiz. Güney Afrika Cumhuriyeti’nde başkanı olduğu Free State Eyaletinde yapılacak her türlü faaliyetin temelinde eğitimin başrolde olması gerektiğini ifade eden dini ve etnik kökene bakmadan gelecek kuşaklar için ortak bir gelecek sağlamanın yolunun nitelikli eğitimden geçtiğine inanan vizyonel bir yöneticiyi üniversitemizde ağırlamaktayız. Anlatılanları dikkatlice dinleyen mütevazi, hızlı karar veren, bürokrasiye takılmayan ev zamanın ne kadar kıymetli olduğunun farkında olan açık sözlü işbirliğine açık bir lider var karşımızda. Makamında yaptığımız ilk toplantı çıkışında tespitimiz ilk kez BAU Global’ın Başkanı Enver Yücel’in vizyonu ile örtüşen bir lider olduğu olmuştur" dedi.

"Magashule gibi değerler dünyaya barış getirecek"

Magashule’nin hayatının kendi yaşam hikayesiyle benzerlik gösterdiğini dile getiren Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Enver Yücel, "Bende Magashule gibi küçük bir köyde dünyaya gelmiş eğitim hayatımı değiştirmiş sonunda eğitim adına çalışan girişimlerde bulundum. Magashule zor şartlarda büyük işler başarmış bir liderdir. Magashule direnmiş, isyan etmiş ama tek amacı özgürlük, bağımsızlık, insanların birbiriyle olan ilişkisi ve eşitliği olmuştur. Bunun için Sayın Başkanı kutluyorum. İnsanlığın Magashule gibi değerlerle ancak dünyaya barış getirebileceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.