Mardin’in Yeşilli İlçe Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında ilçe halkı Türk bayrakları yürüyüş düzenledi. İlçe sokakları Türk bayraklarından dolayı kırmızı beyaza bürünürken, yürüyüşü katılanlar sıkı sık ’şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganları attı.

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde, vatan hainlerine ve terör örgütlerine Türkiye’nin bölünmez bir bütün olduğu mesajları verilen yürüyüşe ilçe halkı güvenlik güçleri ile birlikte yoğun ilgi göstererek omuz omuza yürüdü.

Yeşilli Belediye Başkanlığı önünden başlayan yürüyüş kalabalık vatandaşların oluşturduğu Türk bayraklı kortej ile gerçekleştirildi. aklarında yüzlerce vatandaşın oluşturduğu Türk bayraklı kortej ile gerçekleştirildi. Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, ilçe yöneticileri, halk ve öğrencilerin yoğun katılımı ile gerçekleşen yürüyüşte Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne dikkat çekilerek terör örgütlerine karşı tek yürek olunduğunun mesajları verildi. Belediye başkanlığı önünde başlayan yürüyüş ilçe turunun ardından yine belediye başkanlığı binası önünde tamamlandı.

Yeşilli Belediyesi’ne ait iş makineleri Türk bayrakları ile süslenerek korteje eşlik ederken, yürüyüşe 7’den 70’e katılan herkes kardeşlik ve birliktelik vurgusu yaptı. Özel Harekat polislerine ait araçlarla konvoy güvenliğinde yer alan polislere çocukların ilgisi yoğun oldu. Yeşilli’de çeşitli ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı yazdığı şiirler ve resimler katılımcılara duygusal anlar yaşatırken ilçe müftüsü tarafından Türkiye’nin birlik ve bütünlüğü için edilen dualara yüzlerce kişi hep birlikte eşlik etti.

"Bu millet, bu devlet, bu ülke kolay bir lokma değil"

Programda 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi Yeşilli ve Mardin’in dik duruşuna dikkat çeken Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir; bu milletin, bu devletin, bu ülkenin kolay bir lokma olmadığını söyledi. Demir, “15 Temmuz dediğimiz zaman iki şeyi anlamamız lazım, 15 Temmuz günü hedef neydi, şu gördüğünüz kızların anne annesi olan Hatice anamızın, Fatime ananımızın, Nene Hatunumuzun ve Zübeyde anamızın torunlarını haritadan silme planıydı. O plan bu ümmeti, bu devleti yıkma planıydı. Bir şeyi unutmuşlardı ve bir şeyi hesaba katmamışlar, bugün bu yavrularımızın bu torunlarımızın şiirlerinden de şunu anlıyoruz ve onlarda şunu anlasınlar ’Bu millet, bu devlet ve bu ülke kolay bir lokma değil ve kolay bir lokma olmayacak’. Allah’ın izni ile 50 kere de gelseler bu ümmet, bu vatan ve bu bayrak sevdasına aşık olduğu müddetçe bunlar geldikleri gibi boş gidecekler” dedi.

"15 Temmuz demek, Anadolu geçilmez demektir"

15 Temmuz tarihinde bu milletin yeniden bir tarih yazdığını belirten Belediye Başkanı Demir, 15 Temmuz’un Anadolu’nun geçilmeyeceğinin yeniden kanıtlandığı bir tarih olduğunu söyledi. Demir, "15 Temmuz demek Anadolu geçilmez, milli irade yenilmez, Kuran-ı Kerim asla ortadan kalkmaz demektir. Darbe girişiminin yıl dönümünde hainlere birliktelik mesajı verdik. Bu mesaj 15 Temmuz’da verilmiş ve her zaman verilecek” ifadelerini kullandı.