GAP Çocuk Gelişim Merkezinde kurs alan kadınların yaptıkları el sanatları ürünleri ve takı tasarım sergisinin açılışı yapıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne ve GAP Bölge Kalkınma İdaresine bağlı GAP Çocuk Gelişim Merkezinde, Halk Eğitim Merkezi ve İşkur Müdürlüğünün katkılarıyla açılan kurs kapsamında meslek öğrenen kadınlar yaptıkları ürünlerin sergisini açtı. Altı buçuk ay boyunca 8 usta öğreticisi tarafından kurs alan 96 kişi yaptıkları el emeği göz nuru ürünleri sergiledi.

Serginin açılışına Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Fehmi Çelik, Emniyet Müdürü Metin Alper, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Kazım Çoban, Mehmet Altındal, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Aziz Özbilgiç ve çok sayıda bayan katıldı.

Serginin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından sergilenen ürünler ziyaretçiler tarafından gezildi. Sergilenen eserler satılarak ürünü yapan kadınlara maddi bir gelir sağlanacağı öğrenildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Fehmi Çelik gazetecilere yaptığı açıklamada, “Annelerimizin el emeği göz nuru ürünlerini sergilemek bizleri çok mutlu etti. Halk eğitim merkezimizin usta öğreticileri tarafından 6 buçuk aylık çalışmanın ürününü sergiledik. Yeni yılda çıtayı biraz daha yukarı çıkarma gayretinde olacağız. Paydaşlarımıza verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Aziz Özbilgiç ise, kurum olarak çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarıyla ortak hizmet etmenin gayretinde olduklarını dile getirerek, “Halk Eğitim Merkezi olarak ilimizdeki kamu kurum kuruluşlarıyla paydaş olarak Adıyaman’da ki vatandaşlara hizmet etmenin gayretindeyiz. Bize bağlı 8 usta öğreticimizöncülüğünde özellikle kenar mahalleden ihtiyaç sahibi 96 kursiyerimiz bu kurslardan faydalandı.Kursiyerlerimiz hem meslek öğreniyorlar, hem kaliteli zaman geçiriyorlar, hem de kurs süresince maddi katkı elde ediyorlar. Bu kursların devam ettirmek istiyoruz” diye konuştu.

Emniyet Müdürü Metin Alper ise yaptığı değerlendirmede, “Hanımefendilerin açtığı sergide bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Böyle güzel eserlerin olması bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Eserlerden çok etkilendim. Sergiyi gezenlerde bu eserlerden etkilenecektir. Buradaki eserler tarihimizle ne kadar bağlı olduğunu ortaya koymuştur. Çok başarılı bir çalışma sergilemişler, hepsini tebrik ediyorum. Hiçbir maddi değerle ölçülemez ama Adıyamanlıların bu sergiyi gezerek maddi katkıda bulunmalarının önemli olacağını düşünüyorum” dedi.