Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Cenani Konağı Kültür ve Sanat Merkezinde; Yeryüzü Sanat Atölyesi kursiyerlerinden 12 kadın ressam tarafından “Biz Varız” adlı resim sergisi düzenlendi.

12 Kadın ressamın 60 eserinin sergilendiği ‘Biz Varız’ adını verdikleri karma resim sergisinde konuşan Yeryüzü Sanat Atölyesi Ressamlarından Şaban Pala, “Bu sergi 6 ayını tamamlayan öğrencilerin eserlerinden oluşuyor. Sergi de ilginç olan sanatçıların hepsinin kadın olması. Kadınların toplumdaki yerini resimle tanımlamak adına, ‘Biz Varız’ diye adını koydukları bu sergi aslında bir çıkış. Özellikle kadınların toplumda, sanatta, siyasette biz varız diye ortaya çıkmaları çok önemli” diyerek, serginin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Gülsüm Gedikli, Emel Yalman, Emine Doğan, Nilay Öztürk, Serpil Yılmaz, Tuba Tütüncüler, Müjgan Şahin, Ferhan Özdemir, Halide Adak, Kadriye Bülte, Nafiye Atasever ve Ruken Özel’in eserlerinin sergilendiği karma resim sergisi 20 Kasım 2013 tarihine kadar sanatseverler tarafından Gaziantep Üniversitesi Cenani Konağı Kültür ve Sanat Merkezinde sergilenecek.