Gümüşhane'nin Bağlarbaşı Mahallesinde bulunan ve geçen yıl Ağustos ayından bugüne yaklaşık 250 bin kişinin faydalandığı Sema Doğan Yaşam Alanının bin kişi kapasiteli düğün ve diğer programların yapıldığı etkinlik alanı su hidroliğiyle açılıp-kapanabilen dev şemsiye ile kapatıldı. 

565 METREKARE ALANI KAPATIYOR
Yaklaşık 7 dakikada açılıp-kapanabilen, 18 metre yüksekliğindeki dev şemsiye toplam 565 metrekare alanı kapatıyor. Isıdan etkilenmeyen ve altında oturanları rahatsız etmeyen, dayanıklı özel bir kumaşla kaplanan şemsiyenin brandası yağmur-kar da geçirmiyor. 

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, brandasının alanı 625 metrekare olan şemsiyenin firmadan aldıkları bilgiye göre Türkiye’nin en büyük şemsiyesi olduğunu belirterek, “Bu bizi mutlu etti. İşe başlarken aklımızda yoktu ama firmadan aldığımız bilgiye göre en büyük şemsiye bu. Üzerindeki branda 625 metrekare alana sahip. Bu branda doludan etkilenmiyor, ısıyı aşağıya vermiyor, oldukça dayanıklı. 565 metrekare alanı da kapatıyor. Güneşten, yağmurdan, kardan, doludan etkilenmiyor. Su hidroliğiyle çalışan bir sistem” dedi.