Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Gülnar ilçesinde hayata geçirilecek ve toplam 170 bin TL hibe desteği sağlanan “SODES’le Okullarımız Hayat Buluyor” ve “Yaşlıları Yaşatalım” Sosyal Destek Projeleri’nin çeklerini teslim etti.

Vali Güzeloğlu, Mersin Valiliği Sosyal Hizmet Projeleri Gülnar ilçesi “SODES’le Okullarımız Hayat Buluyor” ve “Yaşlıları Yaşatalım” Sosyal Destek Projeleri’nin tanıtım toplantısına katıldı. Gülnar Mustafa Baysan Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen toplantıda projelerle ilgili bilgi veren Gülnar Kaymakamı Tekin Dündar, Vali Güzeloğlu’nun Gülnar’a diğer ilçelere nazaran daha farklı bir bakış açısıyla baktığını söyledi. 2011 ve 2012 yıllarında SODES kapsamında Gülnar’ın birer projesi olduğunu anımsatan Dündar, “Bu sene 2 projemiz kabul edildi. 170 bin TL’lik bir hibe desteği verildi. Fakat Sayın Valimiz SODES dışında ilçemize Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından da destekler sağlayarak ilçemizde çevre düzenlemesi, tarımsal üretimde katma değerin yükseltilmesi, çiftçiye destek sağlanması, yeni devlet hastanesinin ihalesinin yapılması, okulların fiziksel altyapılarının iyileştirilmesi, okul, yurt ve kapalı spor salonu yapılması hususunda önemli yatırımların gerçekleştirilmesinde büyük destekler verdi. Gülnar’ımıza farklı bir gözle bakan Sayın Valimize tüm Gülnarlılar adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“KENTİN HER KÖŞESİNE EŞİT HİZMET GÖTÜRMEK TEMEL FELSEFEMİZ”

Proje sahipleri kurumlardan Gülnar Anaypazarı Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Bucaktepe ile Gülnar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Yapıcı’nın teşekkür konuşmalarının ardından kürsüye gelen Vali Güzeloğlu da Gülnar’ın gelişmesine ve kalkınmasına her zaman destek olduklarını, sonuna kadar da desteğe devam edeceklerini belirtti. “Bu kentin her köşesinde her ilçesinde ve her yerinde her vatandaşımızın ayağına eşit hizmeti götürmek temel felsefemizdir” diyen Güzeloğlu, söz konusu 2 projenin de büyük anlamlar ifade ettiğini kaydetti. Güzeloğlu, “Aynı anda hem çocuklarımıza ve gençlerimize hem de yaşlılarımıza dönük olan bu projeleri takdir etmemek mümkün değil. 7’den 77’ye her vatandaşımıza hizmet var. Gülnar’da bir derneğimizin sunduğu bu proje ile 100 yaşlı vatandaşımız yalnızlıktan kurtulacak. Sağlığına ve psikolojisine fayda sağlayacak. Diğer proje de eğitim odaklı bir proje. Bu proje ile 90 bin liralık harcamayla gençlerimiz için şehirdeki sosyal altyapıda ne varsa Gülnar’a getiriyoruz. Tüm bunları gençlere inandığımız için yapıyoruz” diye konuştu.

Gülnar’a biraz farklı baktıklarını aktaran Güzeloğlu, “Direk Valilikten 300 bin TL’lik ayrıca kaynak aktardık. ÇKA’dan sosyal altyapı projeleri için 1 milyon TL’ye yakın kaynağı aktardık. Meydancık Kalesi için 705 bin TL’lik hibe imzaladık. KÖYDES ile köy ve kırsal altyapı için 3 milyon 800 bin TL’lik kaynağı transfer ettik. Bu rakamlar bir ilin kaynakları idi ama bugün sadece bir ilçemizin kaynağı” ifadelerini kullandı.

Ekibi ile birlikte hemen her gün bir ilçeyi, bir projeyi yerinde görüp ziyaret ettiğini dile getiren Güzeloğlu, hizmette iddialı olduklarının altını çizerek, kapılarının her zaman açık olduğunu söyledi. ÇKA olarak yine Gülnar için 40 milyon TL’lik hibe için teklif çağrısına çıkacakları bilgisini veren Güzeloğlu, “Yeter ki sizler bir adım atın, gerisini ise bize bırakın” dedi.

Konuşmasının ardından Güzeloğlu’na Kaymakam Dündar tarafından Gülnar’ın sembolü olan Gülnar-ı Hatun heykeli takdim edildi. Güzeloğlu daha sonra 80 bin TL ve 90 bin TL tutarındaki çekleri proje sahiplerine teslim etti.