AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Ömer Serdar,"Türkiye Cumhuriyeti en zor sınavını 15 Temmuz’da vermiş, milletimiz geleceğine ve demokrasisine sahip çıkmıştır. 15 Temmuz’da yaşadığımız kara gecede verdiğimiz mücadeleyi unutmamız ve unutturmamız mümkün değildir"dedi.

AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Ömer Serdar, Fetullahçı Terör Örgütü’nün yaptığı 15 Temmuz hain darbe girişimi ile ilgili açıklamada bulundu.

İstiklal Harbi’nden bu yana ülkenin karşılaştığı en büyük tehlike olan ve tarihin en zor günlerinden birinin yaşadığı 15 Temmuz’un yıldönümüne girdiklerini ifade eden Milletvekili Ömer Serdar," 15 Temmuz 2016 akşamı, devleti ele geçirmeyi, milli iradeyi gasp etmeyi, ülkemizi kaosa sürükleyerek kardeş kavgası başlatmayı ve Türkiye’yi iç savaş ortamına sokmayı planlayan FETÖ’cü hainler savaş uçakları ve helikopterlerle halkı bombalamış, darbeye karşı çıkan halkın üzerine tankları sürmüştür. Cumhurbaşkanlığı, TBMM, emniyet ve kamu binalarını bombalayarak insanları katleden bu katiller sürüsü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a suikast girişiminde bulunmak alçaklığına düşmüşlerdir. Türkiye’yi yıkma teşebbüsünde bulunan ve bunu tertipleyen alçaklar, 249 vatandaşımızı şehit etmiş, binlerce vatandaşımızı yaralamıştır"şeklinde konuştu.

"Milletimiz destan yazmıştır"

Serdar açıklamasının devamında," Seçilmiş iktidarı düşürmeyi ve Türkiye Cumhuriyeti’ne diz çöktürmeyi hedefleyen FETÖ/PDY fitnesi, aziz milletimizin cesaret ve feraseti, cumhurbaşkanımızın dik duruşu, başbakanımızın ve hükümetimizin kararlılığı sayesinde durdurulmuştur. Bu ihanete siyasi partiler, sendikalar ve sivil toplum kuruluşları, medya ve iş dünyası şiddetle karşı koymuş ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla toplumun her kesiminden insanlar, ülkesi ve geleceği için canı pahasına savaşarak şer odaklarının hain emellerini bertaraf etmiştir. Aziz milletimiz tankların önüne yatarak, kurşunlara ve bombalara göğsünü siper ederek vatan, millet ve bayrak düşmanlarına karşı kahramanca mücadele etmiş ve nesilden nesile aktarılacak, eşi benzeri olmayan bir destanın hikayesini yazmıştır"ifadelerini kullandı.

"Türkiye en zor sınavını 15 Temmuz’da verdi"

Türkiye Cumhuriyeti’nin en zor sınavını 15 Temmuz’da verdiğini anımsatan Serdar," Milletimiz geleceğine ve demokrasisine sahip çıkmıştır. 15 Temmuz’da yaşadığımız kara gecede verdiğimiz mücadeleyi unutmamız ve unutturmamız mümkün değildir. Böylesi bir alçaklığın bir daha yaşanmaması için, ihanetlerinin bedelini ödemeyen tek bir FETÖ’cü kalmayana kadar mücadelemiz kararlılıkla sürecektir. FETÖ/PDY, DAEŞ veya PKK olsun, hiçbir terör örgütünün, hiçbir şer odağının ülkemizin bekasına ve birlik, beraberliğimize zarar getirmesine izin verilmeyecektir.İnsanlık dışı bu kanlı darbe girişimini bir kez daha lanetliyor, vatanı ve ülkesi için şehit olan sivillerimize, polislerimize ve askerlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi minnetle yad ediyorum. FETÖ-PDY terör örgütüne fırsat vermeyerek darbe girişimini şanlı bir direnişle püskürten kahraman milletimize en kalbi şükranlarımı iletiyorum"diyerek sözlerini tamamladı.