30 Mart yerel seçimlerinin ardından Ordu'nun tamamında yol çalışmalarına ağırlık veren Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ünye, Akkuş, İkizce ve Çaybaşı havzasında da yatırımlarına tüm hızıyla devam ediyor.
Ordu Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı'ndan alınan bilgilere göre, Mayıs-Haziran aylarında Ünye, İkizce, Çaybaşı ve Akkuş ilçelerinde yoğun bir çalışma sergilendiği kaydedildi. Buna göre Ünye ilçesinde Yenikent mahallesinde, Yenikent-Ekincik arası 4.5 km asfalt, Yenikent-Dağköy arası 2 km asfalt, Yüceler-Gölceğiz-Sarıhalil hattında 8 km yol bakım çalışması, Yeniköy-Dereköy-Ortaköy grup yolunda 6.5 km asfalt ve ayrıca 10 km bakım, Saraycık mahalle yolunda 4 km asfalt bakımının yanı sıra 4 km asfalt çalışması tamamlandı.
İkizce ilçesinde ise İkizce-Devecik yolunda 3.5 km asfalt, İkizce-Kurtköy-Şenbolluk yolunda ise 6.2 km asfalt, Çaybaşı’nda ise İlküvez-Kapılı arası 3 km asfalt bakım çalışması, Akbaba-İlküvez yolunda 20 km reglaj çalışması, Göksu, Kapılı, İçeribükü ve Köklük, mahalle yollarında ise 20 km reglaj çalışması gerçekleştirildi.
Akkuş ilçesinde de birçok noktada yol çalışmalarının devam ettiğini belirten yetkililer, Akkuş-Yeşilgüneycik-Damyeri-Tuzak-Kumru bağlantı yolunda 10 km stabİlize kaplama, Kurtboğaz-Kuşçuvaz yolunda 8 km stabilize kaplama, Yeşilgüneycik-Damyeri yolunda 7 km asfalt bakımı, ve Akkuş-Çaldere-Salman yolunda ise 8 km asfalt bakım çalışması yapıldığını belirttiler.