Adıyaman’ın Kahta ilçesinde ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ etkinlikleri kapsamında Kahta Kaymakamlığı, Kahta Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 15 Temmuz temalı resim sergisi açıldı.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yaşanan olayların anlatıldığı 50 fotoğraf yer aldı. Sergiyi gezen Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, fotoğraflarda 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı vatana, bayrağa ve demokrasiye sahip çıkan halkın ortaya koyduğu direnişi gördüklerini söyledi. 15 Temmuz ihanetinin hafızalarda diri tutulması gerektiğini vurgulayan Kaymakam Kaya, “15 Temmuz Darbe Girişimi’ne ait ülkemizin genelinde ve ilçemizde düzenlenen demokrasi nöbetlerinde ve çekilen görüntüleri bugün Kahta Kaymakamlığı, Kahta Belediyemiz ve ilçe milli eğitim müdürlüğümüzle birlikte halkımıza açık bir şekilde sergiledik. Bu resimlerin tarafımıza ulaştırılmasında büyük emekleri bulunan Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve yerel basınımıza teşekkür ediyorum. Millet olarak 15 Temmuz tarihini hiçbir şekilde unutmayacağız ve unutturmayacağız. 15 Temmuz şehitlerimize ve gazilerimize minnet ve şükran borçluyuz. Buradan tüm Kahta halkına seslenerek,15 Temmuz gecesi ülke genelindeki görüntüleri ve hem de kendilerinden iz bulacakları resim sergisini gezmeye davet ediyoruz” dedi.

100. Yıl Parkı’nda düzenlenen resim sergisine Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Belediye Başkanvekili Hamza Özer, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, İlçe Emniyet Müdürü Durmuş Ali Özkan, kurum amirleri, STK temsilcileri, eğitimciler ve vatandaşlar katıldı.