Eski Samsunspor Teknik Direktörü ve Kocaelispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Türk futbolunun gidişatı ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Süper Lig'de 36. hafta başlıyor! Samsunspor'un rakibi Konyaspor Süper Lig'de 36. hafta başlıyor! Samsunspor'un rakibi Konyaspor

"KAZANIMLAR GETİRECEK"

Camiası ve çok seyircisi olan potansiyelli şehir kulüpleri yerine daha az seyircili çok sayıda İstanbul takımının Süper Lig'de olmasını nasıl değerlendirdiği sorusu üzerine deneyimli çalıştırıcı, "Potansiyelli kulüplerin neden bu durumda olduğunu irdelemek lazım. Bu tarz kulüplerin aslında diğer kulüplere göre çok daha avantajlı olmaları gerekir. Fakat diğer takımlar da gökten inmediler. Bir mücadelenin içerisinde başarı elde ederek geldiler. Pendik, Ümraniye, Başakşehir, Karagümrük gibi kulüpler aynı mücadelenin içinde potansiyelli dediğimiz kulüplerin önüne geçerek bir başarı oluşturmuşlar. Dolayısıyla bu kulüplere ‘Siz niye buraya geldiniz, niye bu mücadeleyi ediyorsunuz?’ diye bir yaklaşımda bulunmak bence emeğe saygısızlık olur. O yüzden bunu düşüneceğimize camiası, taraftar gücü olan kulüplerin neden orada olamadığına dair gerçekleri ortaya koymak lazım. Bu yüzden bence Kocaelispor, Bursaspor, Eskişehirspor, Sakaryaspor, Adanaspor gibi Türk futbolunda geçmişte renk katmış köklü camiaların aynı seviyeye nasıl çıkabileceklerine dair neler yapılabileceğine dair bir organizasyonu ortaya koymak lazım. Dolayısıyla sadece camia olduğu için, taraftarı fazla olduğu için bir takımın Süper Lig’de olmasını kimse kabul etmez. Tabii ki şunu net bir şekilde söyleyebilirim; futbol taraftarla güzel, coşkulu ortamda daha güzel oynanıyor. Bu gerçekleri de göz önünde bulundurduğumuz zaman Kocaeli, Bursa, Sakarya, Göztepe, Samsun gibi kulüplerin Süper Lig’de olmaları çok daha farklı kazanımlar getirecektir" açıklamasında bulundu.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.