İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Samsun ekonomisine katkı sağlayan Türkiye Okçuluk Federasyonunun 2023 yılı sonuna kadar yapılması planlanan tüm şampiyonalarının Samsun dışındaki başka illere taşınmasına tepki gösterdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’a soru önergesi veren Usta, "Samsun’a yeniden bu şampiyonalar için hak ettiği ev sahipliğini verecek misiniz?" dedi. 

TBMM BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ... ERHAN USTA:

USTA'DAN TEPKİ 

2023 yılının ilk iki ayında Samsun’da dört organizasyon gerçekleştiren, Samsun ekonomisine büyük katkı sağlayan ve Samsun’daki okçuluk sporuna önemli bir değer katan Türkiye Okçuluk Federasyonunun 2023 yılı sonuna kadar yapılması planlanan tüm şampiyonaları başka illere taşımıştır. Faaliyet Programında da Samsun’a bir kere dahi ev sahipliği verilmemiş olduğu görülmektedir.

Samsun'da motosikletli kurye çocuğa çarptı Samsun'da motosikletli kurye çocuğa çarptı

📌Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’a sorduk.

1️⃣2023 yılında Samsun’da yapılması planlanan şampiyonaların başka illere çekilmesinin ve 2024 yılında Samsun’a ev sahipliği verilmemesinin gerçek nedeni nedir?

2️⃣İddialar doğruysa Samsun’un menfaatlerini gözetmeyen bir il müdürünü o makamda tutmaya devam edecek misiniz?

3️⃣Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu ile Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci arasındaki bu problemi araştırmak ve çözümünü sağlayıp, Okçuluk şampiyonalarında Samsun’u yeniden ev sahibi yapmak için ne zaman harekete geçeceksiniz?

4️⃣2024 yılında yapılacak olan programı düzeltip Samsun’a yeniden bu şampiyonalar için hak ettiği ev sahipliğini verecek misiniz?

Resim

ELVAN İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.