Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde yaşayan felçli Güllü Budak, valilik resmi web sayfasından ulaştığı Vali Küçük’ten tekerlekli sandalye istedi.
Halfeti İlçesi Argıl Mahallesi’nde yaşayan ve 23 yaşındaki Lise Mezunu Güllü Budak, Valilik resmi web sayfasından Vali İzzettin Küçük’e ulaşarak akülü tekerlekli sandalye talebinde bulundu. Felçli olması nedeniyle yürüyemediğini belirten Budak, dışarıya ise ailesinin yardımıyla çıkabildiğini ifade etti. Ailesinin kendisini hastaneye veya dışarıya götürdüğünde büyük sıkıntı yaşadığını anlatan Budak, talebini şöyle dile getirdi;
“Pencerenin demir parmaklıklarının arkasında değil, gökyüzünü, ağaçları, toprağı görmek istiyorum. Bunun için bana bir adet akülü tekerlekli sandalye verilmesini talep ediyorum.” Bunun üzerine hemen bir akülü araç alınması talimatını veren Vali Küçük’ün girişimi ile hayırsever bir vatandaş tarafından alınan akülü araç teslim alınarak, Güllü Budak’a teslim edildi. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde akülü aracına kavuşan ve sevinci gözlerinden okunan Güllü Budak, Vali Küçük ile yaptığı telefon konuşmasında; “Siz gerçekten Vali misiniz? Çok sağolun, Allah Devletimize, milletimize zeval vermesin, ellerinizden öpüyorum” diyerek duygularını dile getirdi. Mağdur durumda olan herkesin hak ettiği yardımların kendilerine ulaştırılmasını dileyen Güllü Budak Suriye’de yaşanan savaş ortamından kaçıp ülkeye sığınan muhacir misafirlerimize de yardım edilmesini talep etti. Yatağa bağlı çocuklarının mutluluklarını gören Güllü Budak’ın annesi Gazal ile Babası Muhittin Güllü de “Özellikle Sayın Valimize şükranlarımızı sunuyoruz, Allah razı olsun. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin, Allah ne muratları varsa versin” diye konuştu.
Güllü Budak’ın talebini karşılamanın sevincini yaşadıklarını kaydeden Vali Küçük, ise “Söz konusu aracı arkadaşlarımız ve çok değerli hayırsever vatandaşımız temin ederek, kendisine teslim ettiler. 3 Aralık Dünya Engelliler gününe tesadüf eden bu teslimattan dolayı memnuniyetimi ifade ediyorum. Amacımız engellerin olmadığı bir şehirde yaşamaktır. Bu vesile ile tüm engelli kardeşlerimin yaşadığı sıkıntıların bizlerin sıkıntısı olduğunu” dedi.