Pandemi süreci ve ekonomik zorluklar nedeniyle vatandaşların zor günler geçirdiği yadsınamaz bir gerçektir...
Bu bağlamda kamu ve özel sektör kuruluşlarının destekleri son derece değerlidir...
Basında çıkan aşağıdaki haberler de yüreklere su serpmektedir...
İlkadım ilçesinde, Samsun Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bünyesinde bağışlarla kurulan 29 Nisan 2022 tarihinde açılışı yapılarak vatandaşların hizmetine sunulan Sosyal Market'ten kadın, erkek ve çocuk olmak üzere farklı yaş grupları ücretsiz yararlanabiliyor. Açıldığı tarihten bugüne Sosyal Market, tamamen vatandaşa hizmet odaklı faaliyetlerini yürüterek kurumsal ve sistemli bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. Tamamı yeni ve kaliteli kıyafet ile diğer malzemelerin bulunduğu marketten, şu ana kadar 5 binin üzerinden vatandaş faydalandı. Yapılan yardımların tamamı bağışçılar tarafından karşılandı. Barkod sistemi ile çalışan marketten belirlenen ihtiyaç sahibi aileler yararlanabiliyor.Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, ihtiyaç sahibi vatandaşların ücretsiz olarak yararlandığı Sosyal Market için 1 kamyon giysinin yola çıkarıldığını belirterek, "Onları da hemen kışla birlikte vatandaşlarımıza dağıtmış olacağız" dedi.
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin(TOBB) desteğiyle, Samsun merkez ve odaya bağlı ilçelerde ihtiyaç sahibi öğrencilere 600 adet kaban ve 600 çift ayakkabı yardımında bulundu...
Samsun TSO, her eğitim döneminde olduğu gibi 2022-2023 eğitim ve öğretim yılında da TOBB desteğiyle ihtiyaç sahibi öğrencilere giyecek yardımı yaptı. Samsun TSO tarafından hazırlanan 600 adet mont ve 600 çift ayakkabı, ilçe milli eğitim müdürlükleri kanalıyla, TSO’ya bağlı İlkadım, Canik, Atakum, Tekkeköy, Ladik, Asarcık ve Kavak ilçelerinde eğitim gören öğrencilere ulaştırıldı.
Canik Belediyesi, büyük bir ilgi ve beğeniyle takip edilen çekiliş programlarına bir yenisini daha ekledi. 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı yarıyıl tatili için düzenleyeceği çekiliş programıyla yurt genelindeki öğrencilere çeşitli hediyeler verecek. Sosyal medya hesapları üzerinden yarıyıl tatiline özel düzenlenecek çekiliş programıyla, birçok farklı hediye sahiplerini bulacak. 
Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, yarıyıl tatili dolayısıyla yurt genelinde düzenlenecek çekiliş programıyla öğrencilere çeşitli hediyeler vereceklerini ifade etti. İlçede eğitim alanına ve öğrencilere yönelik desteklerin devam edeceğini belirten Başkan İbrahim Sandıkçı, “İlçemizde eğitim alanına yönelik örnek proje ve çalışmaları hayata geçirdik. KPSS’ye hazırlanan öğrencilerimize ücretsiz kurs programı düzenledik. İlçemizde hayata geçirdiğimiz 'Başarı Sizden Destek Bizden' projemiz kapsamında YKS ve LGS’de dereceye giren öğrencilerimize ödüller verdik. Pandemi döneminde uzaktan eğitim süreci içerisinde ilçemizde ihtiyaç sahibi ailelerimizde eğitim hayatına devam eden öğrencilerimize tablet bilgisayar desteği sağladık. Öğrencilerimizin eğlenirken öğrendikleri, bilişsel becerilerini geliştirme imkanı bulduğu 'Canik Akıl ve Zekâ Oyunları Sınıflarımızı' ilçemizdeki okullarda hayata geçirdik. İlçemizde eğitim alanına ve öğrencilerimize yönelik desteklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi. Başkan Sandıkçı, ilçedeki okulların bahçe temizliği ve çevre düzenlemesi çalışmalarının düzenli olarak titizlikle sürdürdüklerini de dile getirdi. 
Yeniden başa dönersek, bu haberler iç ısıtmaktadır...
İnsanların yaşamını kolaylaştıracak çalışmalar hep var olsun...
Kalın sağlıcakla...