Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 25 olarak açıklamasının ardından açıklamalarda bulunan Emekli Memur-Sen Samsun Temsilcisi Necmi Macit, "Şu anda 25'lik zam talebimizi tam karşılamıyor ama 3600 ek gösterge ve uygulanabilecek ek zamlarla talebimiz karşılanmış olur" dedi.

"BÜYÜK SORUNLAR YAŞANIYOR"

Yaşanan ekonomik dalgalanmalardan en çok etkilenen kesimin emekliler olduğunu kaydeden Macit, "Yaşanabilir emekli maaşlarının en az asgari ücret düzeyine çıkarılması gerekmektedir. Doğalgaz, elektrik ve ulaşıma yapılan son zamlar, özellikle zincir tekeliyle gıda sektöründeki fahiş fiyatlar, ardından kirada oturan emekliler, ev sahiplerinin fahiş kira artışı talebi nedeniyle büyük sorunlar yaşamaktadırlar. Emeklilerin büyük bir kısmı maalesef geçinebilecek durumda değiller, sefalet sınırının da altında bir gelire sahipler. Bu kapsamda biz Emekli Memur-Sen olarak emeklilerimizin maaşlarının en az asgari ücret düzeyine çıkarılmasını talep ediyoruz. Bununla birlikte bayram ikramiyelerinin de en az yüzde yüz artırılmasını her yıl ek bütçeye uygun oranlarda, enflasyon rakamları da göz önüne alınarak artırılmasını istiyoruz.

"YÜZDE 35'E YÜKSELEBİLİR"

Macit açıklamasını şu şekilde sürdürdü: "Şu anda 25'lik zam talebimizi tam karşılamıyor ama 3600 ek gösterge ve uygulanabilecek ek zamlarla talebimiz karşılanmış olur. Onu da bekleyip göreceğiz. Bizim istediğimiz gibi değil ama kanaatsizlik de etmeyiz. Önümüzdeki zaman dilimi içinde umut ediyoruz ki bu rakam ek zamlarla daha da yükselebilir bu oran yüzde 30-35'i bulur."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.