Türkiye’de altın fiyatları dendiğinde akla ilk gelen isimlerden olan İslam Memiş, yatırımcıların iştahını kabartacak bir açıklamada bulundu. Geçtiğimiz yıl, altın yatırımcılarının oldukça kârlı bir dönemden geçtiğini söyleyen uzman isim bu yılda kazançlarının devam edebileceği sinyalini verdi.

Altın fiyatları ne oldu? 3 Mayıs Cuma çeyrek, tam, gram altın güncel fiyat listesi Altın fiyatları ne oldu? 3 Mayıs Cuma çeyrek, tam, gram altın güncel fiyat listesi

Yeni yılda gram altının yine beklentilerin uzağında kalmayacağından söz eden Memiş, rakamların 2.700 TL’yi bulabileceğini söyleyerek yatırımcıları heyecanlandırdı.

AL-SAT YAPMAKTAN KAÇININ

Altın fiyatları konusunda yatırımcıların daha sakin ve sabırlı olmaları gerektiğini belirten Memiş öncelikle al-sat yapılmasından kaçınılması gerektiğini söyleyerek acil nakit ihtiyacının olmaması gibi durumlarda uzun vadede gram altına yatırım yapılmasından kazançlı çıkabileceğini sözlerine ekledi.

Uluslararası piyasalarda ise Saxo Capital Emtia Strateji Başkanı Ole Hansen, ETF talebinin artması ve zayıflayan doların desteği ile birlikte altının ons fiyatının 2.300 dolara kadar çıkabileceğinden söz etti.

Yeni yılın ilk gününde gram altın; serbest piyasada 1.957 TL, Kapalıçarşı’da ise 2.055 TL’den işlem görüyor.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.