Düzenleme kapsamında kamu kurumlarının bahçe ve otoparklarında bağımsız şarj istasyonlarının kurulabilmesinin önü açılacak. Ayrıca yönetmelik kapsamı dışında kalan bazı işyerleri ile müstakil konutların ortak alanlarında da elektrikli araç şarj noktalarının kurulabilmesine imkan tanınacak.
KONUTLARDA TİCARİ ŞARJ HİZMETİ VERİLEMEYECEK
Müstakil konutların ortak alanlarına kurulacak şarj istasyonları yalnızca kat malikleri ve kiracılar tarafından kullanılabilecek. Bu alanlarda dışarıdan gelen araçlara ücret karşılığında ticari şarj hizmeti sunulmasına izin verilmeyecek.
ŞARJ ALTYAPISININ YAYGINLAŞTIRILMASI HEDEFLENİYOR
Hazırlanan düzenlemeyle birlikte elektrikli araç kullanıcılarının şarj noktalarına erişiminin kolaylaştırılması ve Türkiye genelindeki şarj altyapısının daha geniş alanlara yayılması hedefleniyor.






