Yozgat Belediyesi TOKİ konutlarının bulunduğu alanda 80 dönüm üzerine park yapıyor.

Park inşaat çalışmalarını inceleyen Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, 80 dönüm üzerine yapılan Yozgat’ın en büyük parkının isminin Türk Dünyası Kültür Parkı olacağını söyledi. TOKİ Konutları arasında yer alan parkın orada yaşayan insanların, dinlenme, gezi, spor ve oyun alanı ihtiyacını karşılayacağını ifade eden Başkan Başer, “Şehrimizin bir tarafında Kentpark diğer tarafında ise Türk Dünyası Kültür Parkı olacak. Bu parkta, yürüyüş alanlar, spor alanları, dinlenme alanları, piknik alanı ve kamelyaların yanında ayrıca köy odası ve yufka ekmek yapılması için tandır evi bulunmaktadır” dedi.

Parkın 3 etaptan oluştuğunu ve birinci etabın bitmek üzere olduğunu ifade eden Başkan Başer, “birinci etapta yer alan spor sahaları, çocuk oyun gurupları ve gezinti alanları tamamlanmak üzere. Diğer etaplar ise havalar iyi giderse çalışmalar devam edecek, iyi gitmezse bahar ayında tekrar çalışmalar başlayacak” diye konuştu.

Vatandaşlar'da yaptığı hizmetten dolayı Belediye Başkanı Yusuf Başer'e teşekkür etti. Başkan Başkan park çalışmalarını inceledikten sonra Parka bir fidan diktikten sonra ayrıldı.