Samsun Canlı Haber TV ekipleri, İlkadım İlçesi Hastanebaşı Mahallesi sakinlerine, "İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş sizce öncelikle hangi hizmetleri gerçekleştirmeli?" diye sordu.  Mahalle sakinlerinin bazıları işsizlik sorununun ele alınması gerektiğini belirtirken, bazıları ise kentsel dönüşüm projelerinin hayata geçmesini istedi. 

İşte alınan yanıtlar: 

EN BÜYÜK SIKINTI İŞSİZLİK 
Batuhan YAĞBASAN:  Şu anda çok fazla işsiz var. Biz başkandan işsizlerin yanında olmasını istiyoruz. Şu anda ekonomik krizden dolayı ne iş verilirse yapılır. Yeter ki bir kapı açsın da herkes evine ekmek götürebilsin. Bizim en büyük sıkıntımız işsizlik. Umarım bu konuya çözüm bulunur.  

İTFAİYE  VE AMBULANS GİREMİYOR 
Yaşar KARA:  İlçe geleninde bir kentsel dönüşüm faaliyeti olmalı ama bizim mahallemize öncelik verilmeli. Artık kimsenin sabrı kalmadı.  Hem doğalgaz problemimiz bulunuyor, hem de yangın veya acil bir durumda  itfaiye ve ambulans mahalle aralarına giremiyor.  Bu çok önemli ve hassas bir konu.

ÇOÇUK PARKI ŞART
Osman BALCI: Mahallemde öncelikle temizliğin düzenli olarak yapılmasını isterim. Bakıldığı zaman çirkin görüntüler var.  Ayrıca mahallemizde çoçuk parkı, özel oyun alanları ve eğlence yerleri yok.  Eski belediye başkanlarımızdan Kemal Vehbi Gül tarafından açılan  güçsüzler yurdu vardı. Bu tarz yerler açılabilir.  Ancak mahallemiz böyle gelişecebilir.

BU ÇEKTİĞİMİZ NEDİR?
Süleyman BAHAR: Belediyelerin çoğunun borç batağında olduğu söyleniyor. Durum böyleyken ihtiyaçlarımızı nasıl giderecekler bilemiyorum. En azından Allah aşkına doğalgaz versinler. Bizim bu çektiğimiz nedir? Gerekirse biz de yardım edelim. Burayı hep birlikte yıkalım ama artık bir çözüme kavuşturalım. 

İŞSİZLİK ALDI BAŞINI GİDİYOR
İbrahim AYDINER: Sokaklar işsizlikten almış başını gidiyor. Bu yüzden mahallemizin nüfusu giderek artıyor. İş bulamayanlar oluşturduğu kalabalık ve gürültü de rahatsız ediyor. Hatta bazen hiç istemediğimiz durumlarla karşılaşabiliyoruz. Bu konuya bir an evvel el atılmalı.

EVLER ÇOK ESKİ
Mustafa ŞAHİN: Başkanımızın ilk olarak  kentsel dönüşüm faaliyetlerine başlaması gerekiyor.  Yeni diyebileceğimiz evler bile 30 yıllık. Korkuyorum bir gün aniden yıkılacaklar diye. Bakımlar da yapılmıyor.  Bir problem olduğunda bunun hesabını kim verecek?

ÖNCE İSTİHDAM 
Ahmet KESER: Önce istihdam istiyoruz.  İlçemiz emeklilerin oluşturduğu bir ilçe olmasın. Sürekli iş ve hareketlilik olsun. Samsunumuzun güzel olması nedeniyle değeri bilinmeli. İş adamlarının ve siyasetçilerin bu konuyu göz ardı etmemesi lazım. 

DOĞALGAZ İSTİYORUZ
Yılmaz KILIÇ: Hastanebaşı Mahallesi'ne öncelikle doğalgaz istiyoruz.  Artık bir karar vermeleri gerekiyor. Yıkılsın mı, yapılsın mı? Mahalleli olarak bu konu bizi yordu. Bu yüzden asıl mahalleliler gitti. Yerlerine yabancılar geldi. 

BİR AN EVVEL KARAR VERİLMELİ
Celal ÇINAR: Doğalgaz ya verilecek ya da verilmeyecek ama artık net bir şey olsun. Evimiz önceden yıkıldı, kiraya çıktık sonra ev alamadık, hala bekliyoruz. Bir an evvel buraya karar vermeleri gerekiyor. Herkes aynı şeyi düşünüyor burada. Başkanın buraya bir şey yapması gerekiyor. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM VE İŞSİZLİK 
Rıza KOBACAK: İlk önce kentsel dönüşüm çözüm istiyoruz. İnsanlar doğalgazın gelmesini, bir şeylerin olmasını bekliyor. Sonrasında işsizliğe çözüm getirilmeli. Bu iki sorunumuz halledilirse ortada büyük problem kalmaz. 

Hande ONAT, Ekrem ASLAN