İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK başkan ve üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. İmamoğlu'nun aldığı ceza sonrası siyasilerden peş peşe tepkiler geldi.

MERAL AKŞENER: "BU ŞARKI DA BURADA BİTMEYECEK"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, karar sonrası sosyal medyadan Ekrem İmamoğlu'yla fotoğrafını paylaştı. Akşener, paylaşımına "Kul kurar, kader gülermiş…" notunu düştü.
İmamoğlu'yla Saraçhane'de yaptıkları konuşmanın ardından bir tweet daha atan Meral Akşener, "Bu şarkı da burada bitmeyecek!" ifadelerini kullandı.

TEMEL KARAMOLLAOĞLU: "KARAR VİCDANİ VE HUKUKİ DEĞİLDİR"

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, kararı sosyal medya hesabından değerlendirdi. Karamollaoğlu, şu ifadelere yer verdi:

"İBB Başkanı Sn. Ekrem İmamoğlu hakkında verilen karar vicdani ve hukuki değildir! Adalet mekanizmasını siyasetin elinde adeta bir kılıç gibi kullanan bu anlayış kaybetmeye mahkumdur! Millet iradesini görmezden gelenler dün kaybetmiştir, bugün ve yarın da kaybedecektir!"

ALİ BABACAN: "YARGI OYUNLARIYLA HALK İRADESİNİ YOK EDEMEZSİNİZ"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Twitter hesabından "İstanbullular belediye başkanını sandıkla göreve getirdi. Göstermelik yargı oyunlarıyla halk iradesini yok edemezsiniz." ifadelerini kullandı.

AHMET DAVUTOĞLU: "İSTANBUL'A GELİYORUM"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Millet iradesine ipotek konulamaz Sn. Erdoğan bunu en iyi sen bilirsin. İstanbul Belediye Başkanı Sn. Ekrem İmamoğlu'na destek vermek ve onu bu göreve seçen İstanbullu seçmenin iradesine sahip çıkmak için programlarımı iptal ettim, İstanbul'a geliyorum."

MANSUR YAVAŞ: "DAİMA DOĞRUDAN YANA OLACAĞIZ"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, karar sonrası sosyal medyadan "Bugün alınan karar adaletten ve hukuktan bağımsızdır. Hiçbir siyasi çıkarın, halkımızın iradesinden üstün olmasını kabul etmiyoruz. El ele çıktığımız bu yolda biz daima doğrudan yana olacağız Başkanım" ifadelerini kullandı.

TUNÇ SOYER: "YANINDAYIM İMAMOĞLU"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya paylaşımında "16 milyon İstanbullunun iradesini ve somut delilleri göz ardı edenlere, hiçbir yol arkadaşımızı kurban etmeyiz. Hak, hukuk, adalet için. İstanbul yolundayım. Yanındayım Ekrem İmamoğlu" ifadelerine yer verdi.

TANJU ÖZCAN'DAN DİKKAT ÇEKEN SÖZLER

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, "Senin yöneteceğin Türkiye’de senin yaşadığın mağduriyet ve haksızlığı hiç bir vatandaş yaşamayacak." ifadelerini kullanarak İmamoğlu'na destek verdi.

MUSTAFA SARIGÜL: "YIRTICI KUŞUN ÖMRÜ AZ OLUR"

Türkiye Değişim Partisi lideri Mustafa Sarıgül, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Sayın İmamoğlu’na verilen ceza iktidarlarını koruyabilmek için gözlerinin ne kadar karardığını gösteriyor. Bu zorlamalarla bir yere varamazlar. Yırtıcı kuşun ömrü az olur. Zulmün ömrü kısadır." ifadelerini kullandı.

MUHARREM İNCE: "DEMOKRASİ AYIBIDIR!"

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, İmamoğlu'na destek paylaşımında "Siyasi yasak istemiyle yargılanan birisi olarak; Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezası ve siyasi yasak büyük bir demokrasi ayıbıdır! Yargıya verdiğiniz talimatlar ile sandıkta yenemediğinizi siyasi yasaklarla engellemeye çalışmak acizliktir!" ifadelerini kullandı.

ABDULLAH GÜL: "BÜYÜK HAKSIZLIK"

Abdullah Gül ise karar hakkında yaptığı paylaşımda ''Bugünkü mahkeme kararı sadece Ekrem İmamoğlu'na değil Türkiye’ye karşı yapılan büyük bir haksızlıktır. Millet iradesi her şeyin üstündedir. Üst mahkemelerin bu yanlışı düzelteceklerine inanıyorum.'' ifadelerine yer verdi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.