Eli kanlı terör örgütünün hain saldırısında 6 masumun yaşamını yitirmesi, ülkeyi derin acıya boğdu.
Güneşli pazar günü İstanbul- İstiklal Caddesi’nde gezinen vatandaşları hedef alan alçak teröristlerin ne denli insanlıktan yoksun olduğu, bir kez daha görüldü. Kadın teröristin önceden oturduğu bankın önüne koyduğu bombanın patlamasıyla baba ve kızı, anne ve kızı ile karı koca çiftin canından olması, terör örgütünün caniliğini dünyaya gösterdi.
Terör, öylesine sessiz ve alçak saldırıdır ki nerede, ne zaman ortaya çıkacağı, hain yüzünü göstereceği belli değildir. Tıpkı İstiklal Caddesi’nde 6 yurttaşın canını alan patlama gibi. Orada bizlerin, sizlerin de yakını veya akrabası olabilir, onların da canını alabilirdi. Sırf hafta sonunu değerlendirmek, gezip üzerine çöken yorgunluğu atmak isteyen 6 vatandaşımız, eli kanlı terör örgütünün kurbanı oldu.
 İstanbul’a kardeşinin nişanı için gelen Yusuf Meydan ve kızı Ecrin, pazar gününü Beyoğlu’nda geçirmek isteyen yeni evli Adem ve Mukaddes Elif Topkara çifti ile diğer iki yurttaş patlamada yaşamını yitirdi. Ne günahları vardı onların, 4 yaşındaki Ecrin’in? Vicdanı kararmış, gözü dönmüş, beyni uyuşturulmuş bombayı bırakan kadın terörist ve ona emir veren kan içicilerin bunu düşünmelerini sorgulamak bile abes. Zira onlar çoktan insanlıktan çıkıp canavara dönüşmüşler.
Ülkeyi yasa boğan ve insanlık suçu olan terörizme karşı halkın ve tüm siyasetçilerin tek yürek olması, teröre lanet okuması, ne denli uğraşırlarsa uğraşsınlar Türkiye’nin kesinlikle parçalanamayacağının kuvvetli kanıtı oldu. 
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde işgalci emperyalist ülkelere karşı kazanılan Kurtuluş Savaşı’nın ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti, vicdansız teröristlere pabuç bırakmayacak kadar büyük ve onurlu devlettir. Arada bir gerçekleştirdikleri alçak saldırılarla ülkeyi derin acıya boğsalar dahi hiçbir zaman istediklerine ulaşamayacaklardır. Yeter ki birliğimizi, beraberliğimizi koruyalım, hainlere karşı tek yumruk olalım.      
Onların hamiliğine soyunan, Suriye’nin kuzeyinde Türkiye’ye karşı işbirliği yapan, silah ve para yardımında bulunan sözde müttefik ABD, Fransa ve diğer emperyalist ülkelerin alçak saldırı karşısında yüzleri kızaracak, insanlıklarından utanacak mı?  Hiç sanmam. Zira kan akıtmayı seven, güvenlik görevlisi ve sivilleri hedef alan canavarı kendi elleriyle besleyip Türkiye’ye karşı kullanıyorlar. 
İnsanlık dışı kanlı eylemlerin ardından timsah gözyaşı dökerek başsağlığı dileklerini iletiyorlar. Ama hiç inandırıcı olamıyorlar. İki yüzlü politikalarını çoktan biliyor ve tanığız...