Efiloğlu'nun naaşı, Ünye Devlet Hastanesi morgundan alınarak Ordu Büyükşehir Belediyesinin cenaze nakil aracıyla ilçe meydanına getirildi.

Şehidin, taziyeleri kabul eden babası Mustafa, annesi Havva, eşi Özlem Efiloğlu ve yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.

Cenaze törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da şehidin babası, annesi ve eşine başsağlığı dileğinde bulundu.

Şehidin bir süre önce doğduğu öğrenilen yeğeni, yakınları tarafından içinde bulunduğu bebek taşıma çantası ile tabutun üzerine konuldu. Efiloğlu'nun, Diyarbakır'dan gelen silah arkadaşının ise tabutun başından ayrılmadığı gözlendi.

Yaklaşık 2,5 yıllık evli olan 25 yaşındaki şehit Efiloğlu için öğle vakti cenaze namazı kılındı. Namazda, Bakan Eroğlu da şehidin babası ve yakınlarıyla birlikte saf tuttu.

Şehidin naaşının tören alanından geçişi sırasında vatandaşlar, terör örgütü aleyhine çeşitli sloganlar attı.

Efiloğlu'nun naaşı, daha sonra ilçeye bağlı Pelitliyatak Mahallesindeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine, Vali İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Ordu Milletvekilleri Metin Gündoğdu, Ergün Taşcı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Garip Gümüş, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, diğer ilgililer ve vatandaşlar katıldı.