Mersin’de 2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk döneminin sona ermesiyle birlikte 402 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Mersin Valisi Ali İhsan Su, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ile birlikte farklı türden okulları ziyaret ederek karne heyecanına ortak oldu. Öğrencilere karne ve hediyelerini veren Su, tatilde dinlenmenin yanı sıra bol bol kitap okumaları tavsiyesinde bulundu. Su, hedef ve ideallerini sorduğu öğrencilerle bir süre sohbet eti.

Öğrencilerin karne dağıtım törenine katılan İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ise karnenin, öğretmen, öğrenci ve ailenin ortak değerlendirmesi olduğunun altını çizdi. "Unutmayınız ki, kötü karne yoktur, iyileşmeyi bekleyen karne vardır. Karnesinde düşük not olan arkadaşlarımız asla üzüntüye ve ümitsizliğe kapılmasın" diyen Koca, karneyi başarılı ya da başarısız kılan birçok nedenlerin olduğuna işaret ederek, her çocuğun kendi gelişimine göre bir yeterliliğe sahip olduğunu, daha çok sevgi, biraz daha planlama, farklı yaklaşımlar, sabır, hoşgörü ve iyi niyetin ailelerin yol haritası olması gerektiğini söyledi.

Yarıyıl tatilinde test çözme, özet çıkarma gibi öğrenciyi tek bir alana yönlendiren ev ödevleri verilmemesini isteyen Koca, bunun yerine öğrencinin kendini tanıması, geliştirmesi ve sosyalleşmesine katkı sağlayacak sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılması konusunda öğrencilerin teşvik edilmesi gerektiğini belirtti.

Aynı şekilde kitap okuma, film izleme, müze ve tarihi mekan gezileri ile toplumsal yardımlaşma ve dayanışmayı destekleyici faaliyetlerin de tavsiye edilmesinin önemli olduğunu kaydeden Koca, öğrencilerden de tatilin bir haftasını dinlenmeye, bir haftasını yeni bir başlangıca ayırmalarını ve tatilde kitap okumaya ve çalışmaya devam etmelerini istedi.

Koca, il genelinde sorunsuz, başarılı bir eğitim ve öğretim döneminin tamamlanmasında özveri ile çalışan il ve ilçe milli eğitim müdürlüğü yöneticilerine, okul müdür ve müdür yardımcılarına, öğretmenlere, okul personellerine teşekkür etti.