Ahmet ACAR/KAŞ (Antalya), () - ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde bir dalış okulunun dalgıçları, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı deniz altında Türk bayrağı açarak kutladı.
Kaş'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93'üncü yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Cumhuriyet Alanı'ndaki törene Kaymakam Bilgihan Bayar, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Hakan Öztürkmen, Belediye Başkanı Ak Partili Halil Kocaer, Emniyet Müdürü Murat Şahin, daire amirleri, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.
Törende konuşan Garnizon Komutanı Yüzbaşı Öztürkmen, şöyle dedi:
"30 Ağustos Zaferi, Türk ulusunun bağımsızlığına, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden son noktadır. Bu zafer sonrası, Türk ulusu bağımsızlığına kavuşmuş, Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. Türk ulusu ve kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri, bu zaferi Atatürk'ün başkomutanlığında kazanmıştır. Bugün de onun çizdiği yolda, onun ilkeleri doğrultusunda ilerliyoruz."
Tören sonunda ilçede faaliyet gösteren bir dalış okuluna ait tekneye Türk bayrağı asıldı. Sirenlerle denize açılan tekneden dalış yapan dalgıçlar, deniz altında Türk bayrağı açarak Zafer Bayramı'nı kutladı.

FOTOĞRAFLI