MANİSA'nın Turgutlu İlçesi'nde, kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 65 yaşındaki Ramazan Korkut'un karaciğeri İzmir'de tedavi gören bir hastaya umut oldu.
Turgutlu'da 10 yıl önce beyin ameliyatı olduğu öğrenilen diyabet hastası Ramazan Korkut, 3 gün önce rahatsızlanarak Turgutlu Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Ancak beyin ölümü gerçekleşen Ramazan Korkut'un, karaciğeri İzmirli bir hastaya umut oldu. Korkut'un karaciğeri, gelen ekip tarafından nakledilmek üzere Bornova Şifa Hastanesine götürüldü. Turgutlu Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Sabri Taşçıoğlu, beyin ölümü gerçekleşen Korkut'un ailesinin organların bağışlanması konusunda duyarlı davrandığını söyledi. Taşçıoğlu, "İki gündür yoğun bakımda tedavi görüyordu. Bugün beyin gerçekleşti. Uzun yıllardır diyabet hastası olduğu için hastamızın sadece karaciğeri alınacak ve İzmir Bornova Şifa Hastanesi'ndeki bir hastaya nakledilerek bir hastaya umut ışığı olacak" diye konuştu. 
Yaklaşık 25 yıl önce babasının ısrarı üzerine organlarını bağışladığını belirten Ramazan Korkut'un oğlu Mustafa Korkut (42), "Yaklaşık 25 yıl önce babamın ısrarı üzerine organlarımı bağışlamıştım. Bugün ben babamın organlarını bağışlanması kararını aldım. Benim de evladım var, yarın bir gün benimde başıma gelebilir. Babam yaşasaydı aynı şeyi benim için yapardı. Babamdan alınacak karaciğer bir hastaya şifa olacak. Kim bilir ne kadar sevinecekler. Şimdi ben hem üzülüyorum, hem de seviniyorum. Organ bağışı kötü bir şey değil, bunun için herkesi teşvik ediyorum " dedi.  Ramazan Korkut'un 4 çocuk ve 9 torun sahibi olduğu öğrenildi.

FOTOĞRAFLI