SAMSUN (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğünün tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak düzenlediği yaz spor okullarının Samsun’daki açılış töreni İlkadım Yaşar Doğu Spor Salonu’nda yapıldı.

Törene Samsun Valisi İbrahim Şahin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, antrenörler, sporcular ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende ilk konuşmayı yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, öğrencilere seslenerek, "Bugün eğitim ve öğretim hayatını tamamladınız. Okullarda bir yıl boyunca eğitim ve kültür faaliyetlerini götürdünüz. Şimdi sporun inceliklerini, güzelliklerini, coşkusunu ve ahlakını öğrenmeye sıra geldi. Bunun en iyi yapıldığı yer de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olduğu için bugün burada birlikteyiz. Ülkemizin bayrağını her yerde dalgalandıracak sporcuların yetişmesi için faaliyetimizi başlatıyoruz” dedi.

Vali İbrahim Şahin ise devletin gençlere güzel fırsatlar verdiğini belirterek, "Ülkemizin bütün şehirlerinde yaz spor okulları açılıyor. Bu konuda ailelerimize de önemli görevler düşüyor. Yaz tatillerini yavrularımız en iyi şekilde değerlendirip bol, bol spor yapsınlar. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi ’Sağlam Kafa Sağlam Vücutta Bulunur. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz bu yıl ilimizde 25 farklı branşta 8 bin öğrencinin katılımı ile yaz spor okulları düzenledi. Samsun bir sahil kenti. Yaz sezonun başladığı bu günlerde sizlerden yüzme kurslarına katılmanızı ve mutlaka yüzme öğrenmenizi istiyorum. Biz Valilik olarak yüzme kurslarına büyük önem ve destek veriyoruz. İlimizdeki ilkokullarda başlattığımız proje ile bütün öğrencilerimize mutlaka yüzme öğreteceğiz" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Vali Şahin, ulusal ve uluslararası branşlarda başarılı olan engellilere ödül verdi.

Yaz spor okullarına 25 branşta 8 bin sporcunun katıldığı bildirildi.