Erzurum’da Aile Eğitim Programı (AEP) kapsamında 500 öğrenciye “Güvenli İnternet Kullanımı ve Bilinçli Medya Kullanımı” eğitimi verildi
Toplumun yapı taşı olan aileleri bilinçlendirmek ve yaşam kalitelerini arttırmak amacıyla Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen Aile Eğitim Programı çerçevesinde Erzurum Lisesi öğrencilerine “Güvenli İnternet Kullanımı ve Bilinçli Medya Kullanımı” konularında eğitimi verildi.
Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü koordinesinde gerçekleşen ve Yakutiye Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından verilen ‘Güvenli İnternet Kullanımı ve Bilinçli Medya Eğitimi ’’ konulu eğitimler AEP Eğitimcisi Yağmer Gürbüzer tarafından katılımcılara aktarıldı.
Erzurum Lisesi Konferans salonunda gerçekleştirilen seminere, Erzurum Lisesi Müdürü Selami Güneş, okul öğretmenleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Seminer sonunda Güneş, İlbaş ve Gürbüzer’e teşekkür etti.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları, Aile Eğitim Programının ailelerin yaşam kalitelerini arttırmak ve toplumda sağlıklı ailelerin çoğalmasına katkıda bulunmak amacıyla Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirildiğini anımsattı.
Program kapsamında Erzurum’da binlerce kişiye eğitim verildiğini belirten Abdulhakimoğulları, “Eğitim ailede başlar” ilkesinden hareketle hazırlanan Aile Eğitim Programı, bilgi çağının gereklerine uygun olarak ailelerin yaşam kalitesini arttırmaya dönük önemli bir adımdır. Koruyucu ve önleyici bir sosyal politika hedefi olarak önem kazanan AEP , toplumun bilinçlenmesi açısından son derece önemlidir” dedi.