Edremit’te ‘Sporda Yetenek 10’ la Gelecek Projesi protokolü düzenlenen törenle imzalandı.

Gençlik Merkezi’nde düzenlenen törene Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Belediye Başkanı Kamil Saka, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, Edremit Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Fethi Bilge, okul müdürleri ve sporcular katıldı.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı’nın başlattığı proje kurumlar arasında işbirliğini ve koordinasyonu sağlamak amacı ile Edremit İlçe’sine uyarlanarak düzenlenen bir törenle proje paydaşları ile imza altına alındı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Fethi Bilge, ilçede projenin beş okulda ve kendilerine ait tesislerde başlatıldığını, diğer okullarda da taramaların devam ettiğini, proje kapsamında açılan kurslarda eğitici olarak antrenörler, beden eğitimi öğretmenleri ve usta öğreticilerin görev aldığını, spor malzemelerinin ise Edremit Kaymakamlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Edremit Belediye Başkanlığınca karşılandığını söyledi.

Projenin uygulandığı mahallelerde yaşayan çocukların okul dışında kalan boş vakitlerinin değerlendirilmesi, çocukların zararlı alışkanlıklar edinmesinin önüne geçilmesi açısından projenin çok önemli olduğunu, belirten Belediye Başkanı Kamil Saka, "Projeye şimdilik forma ve araç desteği veriyoruz. Proje kapsamında tespiti yapılan yetenekli öğrencilerin Belediye’ye ait spor kulüplerinde de değerlendirilmesini düşünüyoruz"dedi.

Kaymakam Ali Sırmalı ise, bu proje ile ilçede gelir düzeyi düşük olan mahallelerde yaşayan, ilk ve ortaokula devam eden öğrencilerin okul dışında kalan serbest zamanlarının, spor ve kültür faaliyetleri ile değerlendirilmesinin sağlanacak ve spor alanında yetenekli çocukların tespit edilerek yetenekleri doğrultusunda ilerlemelerine olanak sağlanmasını hedeflediklerini açıkladı.

Kaymakam Sırmalı, projeye yetmiş takım taekwondo elbisesi ile destek verdiklerini söyleyerek katkılarından dolayı diğer paydaşlara teşekkür etti. İmza töreninin ardından spor malzemesi dağıtımı ile program sona erdi.