Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve bu yıl 14’üncü yapılacak “Sınıf Öğretmenliği Eğitimi Sempozyumu” yurtiçi ve yurtdışından bilim insanlarının katılımıyla başladı.
Bartın Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘14. Sınıf Öğretmenliği Eğitimi Sempozyumu’ açılış töreniyle başladı. Bartın Üniversitesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Sempozyum Düzenlemem Kurulu Başkanı ve Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Başkanı Doç. Dr. Muammer Yılmaz, sempozyumun yoğun bir katılımla gerçekleştirildiğini belirterek, “Sempozyuma yurdun dört bir yanından gelen ve yurtdışından gelen alanında yetkin bilim insanları var. 3 gün sürecek sempozyumda 14 ayrı salonda ve 91 oturumda gerçekleştirilecek. Ayrıca sempozyum süresince 5 panel, 4 konferans düzenlenecektir. Sempozyum süresince; sınıf öğretmenliği alanında yapılan araştırmalar değerlendirilecek, sınıf öğretmenlerinin deneyimleri paylaşılacak, mevcut eğitim sistemi değerlendirilecek, öğretmen yetiştirmenin nitelikleri belirlenmeye çalışılacaktır” dedi.
Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Güneş ise, sempozyumun 1994 yılından bu yana düzenlendiğini ve sınıf öğretmenliğinin her yönüyle tartışıldığını ifade etti. Güneş, sempozyumla daha nitelikli bir eğitim amaçladıklarını da kaydederek, “Sınıf öğretmenliği eğitimine yönelik bilimsel çalışma, uygulama ve deneyimleri paylaşacağız. Bu alanda çalışan akademisyen, öğretmen ve öğrencileri biraraya getirerek bilimsel ve sosyal etkileşimi üst düzeyde tutmaya çalışacağız. Bu işbirliği ve eşgüdüm ile birlikte alana yeni bakış açıları ve çalışma alanları kazandırmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.
Sempozyum 3 gün sürecek ve 336 sözlü bildiri, 32 workshop ve 17 poster sunum 928 kişi tarafından sunulacak.