Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, kahvaltının vazgeçilmez besini zeytinin içeriğinde bulunan maddeler sayesinde vücuda sağlık ve güzellik getirdiğini belirtti.
Akdeniz bölgesinde yaşayan kadınların hem daha uzun yaşadıklarını hem de sağlıklı pırıl pırıl saçlara sahip olduklarını ifade eden Enç, “Bunların sırlarından biri de zeytin ve zeytinyağıdır.” dedi.
Zeytinin içeriğinde birçok vitamin içerdiğini kaydeden Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, “Başta E vitamini, A, D ve K vitamini açısından zengin bir besindir. Aynı zamanda kalsiyum kaybını da engellemektedir. Çocukların beyin gelişiminde etkili olan bu hücreleri yeniler, besin doku ve organların yaşlanmasını geciktirir. Kalınbağırsak, prostat, mide ve pankreas kanserine yakalanma riskini azaltır. Kalp-Damar hastalıklarına karşı koruyucudur. Antioksidandır ve kabızlığı önler. Sindirim sisteminin çalışmasına yardımcı olan zeytin çocuklarda sağlıklı diş gelişiminin tamamlanmasına yardımcı olur. Zeytinyağı eskiden sadece Akdeniz sofralarının vazgeçilmezi iken artık yavaş yavaş genel olarak mutfaklarımızın baş yağı olmaktadır. Zeytinyağının içinde yüksek oranda tekli doymamış yağ asitleri, E vitamini ve fenolik bileşenler vardır. Bu da bizim daha sağlıklı yaşamamızı, daha dinç ve dinamik olmamızı, daha genç görünmemizi sağlar. Zeytin yağının bir başka yasam koruyucu etkisi de LDL nin (kötü kolestrol) oksidasyonunu azaltmasıdır. Böylece kalp krizi ve felci önlemiş olur. Zeytinyağı da cilde ve saça faydalıdır. Saça sürüldüğü zaman kepeği engeller ve dökülmeyi önler. Ayrıca saça da parlaklık verir. Kuru cildi canlandırdığı gibi kırışıkların azaltılmasında da etkilidir. Cilde pürüzsüz bir güzellik katar.” diye konuştu.