Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, bu yıl ilk kez yüzde yüz İngilizce programlarına öğrenci alacak. Makine, Endüstri, İnşaat, Elektrik-Elektronik ve Kimya Mühendisliği bölümlerinin öğrenci kontenjanı sınırlı sayıda tutulurken, yeni programa kayıt yaptırmak isteyen adayların ilgisinin beklentilerin çok üstünde olduğu bildirildi.
Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Salamcı, fakültede yürütülmekte olan en az yüzde 30 İngilizce programlarından farklı olarak tamamen İngilizce yürütülecek programlara şimdiden yoğun ilgi olduğunu belirtti. Prof. Dr. Salamcı, pek çok öğrencinin fakülteden bilgi almak amacıyla kendisini ziyaret ettiğini ve ilgiden çok mutlu olduklarını ifade etti. Prof. Dr. Salamcı, Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin hem lisans hem de lisansüstü eğitimde hep daha iyiyi amaçladığını ve örnek yapısını koruduğunu da dile getirdi.
Makine Mühendisliği Bölümü, Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından akredite olurken, Endüstri, İnşaat, Elektrik-Elektronik ve Kimya Mühendisliği bölümlerinin mevcut akreditasyonu da 2 yıl uzatıldı. MÜDEK’in yaptığı akreditasyon YÖK tarafından tanınıyor. Akreditasyon işlemi öğrencilerin önemli bir tercih kriteri. Mühendislik Fakültesi, akredite olmuş mühendislik eğitim programlarının yanı sıra aday öğrencilere sunduğu tamamen İngilizce programlar ve uluslararası ortak lisans programları (UOLP) ile öğrencilerine eğitimlerinin bir kısmını ABD’de sürdürme imkanı sunuyor ve mezunlarını seçkin pozisyonlara hazırlamaya devam ediyor.